проектиране на множество O / P регулатор

P

puviarasu

Guest
Здравейте всички, искам дизайн многократно O / P долар конвертор 3,3 2А 5V петстотинma 1.9 V при 1А 1,2 V 1,5 A 2.5V при 1 A аз, преминали през различни фирми IC в по-голямата част от IC да генерира напрежение по-малко от 5 V го изисква, макс на 7V входно напрежение е 12V доставката Мислех, че от 12 до 5 V конвертор модул от TI в 6A като основна стъпка надолу етап. Имам съмнение, че ако сложа включен регулатор на O / P на регулатора модул 5 V, то ще създаде някакъв проблем или не като модул само по себе си е смяна на вида и IAM бърка в избора на други регулатори, тъй като има много единични и двойна регулатори от различни производители. А за смяна на честотата добре да се използват по-висока или по-ниска честота, превключващ Важна IC - Имам нужда от това за DSP и FPGA мощност. Моля, дават предложения: идея:.

Не мисля, че във вашия случай, това е добра идея да се създаде един междинен напрежение от 5V .. Да разгледаме тази опция: http://www.national.com/ds/LM/LM2576.pdf (3A, или 2575 за 1А) Тези регулатори могат да се хранят директно от +12 V .. За 3.3V можете да изберете LM2576-3.3V. За 5V и по-малко от 1А, можете да изберете LM2575-5.0V. За други напрежения можете да изберете LM2576/5-ADJ (стои за sdjustable), а с помощта на един допълнителен изисква регулатор на напрежение, да ги коригира, както следва: 2.5V, 1.9V и 1.2V .. С уважение, IanP

[Цитат = IanP] Не мисля, че във вашия случай, това е добра идея да се създаде междинно напрежение на 5V .. Да погледнем в този вариант: з ** P: / / www.national.com/ds/LM/LM2576.pdf (3A, или 2575 за 1А) Тези регулатори могат да се хранят директно от +12 V .. За 3.3V можете да изберете LM2576-3.3V. За 5V и по-малко от 1А, можете да изберете LM2575-5.0V. За други напрежения можете да изберете LM2576/5-ADJ (стои за sdjustable), а с помощта на един допълнителен изисква регулатор на напрежение, да ги коригира, както следва: 2.5V, 1.9V и 1.2V .. С уважение, IanP [/ цитат] IanP Благодаря за вашето предложение, че IC Regulator ви предложи произведения на 52Khz, аз чувствам, че е ниска и не знам си ефект върху доставките вълнички и се нуждае от 100uH (голям) индуктор. Аз се нуждаят от нисък шум регулатори за доставките на DSP процесор мощност с размер внимание.

1. поколение 5V от 12V просто от 7805, това 5V няма да бъде източник за 500mA изход. това е просто мощност за тези PWM регулатор "контролер. 2. използване на PWM регулатори като SEMTECH 1485 или 1486, които са парите (стъпка надолу) конвертор от 12V до 5/3.3/2.9/1.5/1.2 и превключване чест.вкл. може да бъде по-голяма от 300kHz, които се нуждаят само малки дросели (<5uH) в Ур прилагане

[Цитат = Btrend] 1. поколение 5V от 12V просто от 7805, това 5V няма да бъде източник за 500mA изход. това е просто мощност за тези PWM регулатор "контролер. [/ Цитат] Защо е необходимо, като контролери PWM (повечето от тях), ще имат малък вътрешен регулатор за захранване на своите ckts. [Цитат = Btrend] 2. използване на PWM регулатори като SEMTECH 1485 или 1486, които са парите (стъпка надолу) конвертор от 12V до 5/3.3/2.9/1.5/1.2 и превключване чест.вкл. може да бъде по-голяма от 300kHz, които се нуждаят само малки дросели (<5uH) в Ур прилагане [/ цитат], че контролера, който предлага е добро, то изглежда като клонинг на TI долар контролери (лесно достъпни чрез дистрибутори).

Знам, поради процес CMOS ограничение, PWM контролер обикновено са работещи в ниско напрежение диапазон (от 4.5 до 5.5V), ако е вграден регулатор, се нуждаят от процес на високо напрежение (12V регулира до 5V), които се нуждаят от повече маска, и по-евтино . Както и да е, ако намери един, който има вътрешен регулатор, тогава ф със сигурност може да се заобиколи 7805. Но SEMTECH 1485 е без вътрешни регулатор.

[Цитат = puviarasu] 3.3V най-2А 5V петстотин милиона mA 1.9 V на 1,2 V 1А, 1,5 A 2.5V към 1 A [/ цитат] Това е как ще го направя: От 12V вход, създаването на железопътна 5V състояние на 5A с Intersil ISL6522 регулатор долар. От железопътния 5V, 3.3V железопътен, способна на 5.5A с превключване регулатор част от Intersil HIP6521. Използвайки три линейни контролери регулатор интегрирани в HIP6521, създаване на 2.5V, 1.9V и 1.2V релси, получени от 3.3V релса.

Благодарение "на обяд", и удар знаят за това IC производител. Вашият начин на извличане на напрежения, може да се чувства добре логично. Аз съм става чрез продукти INTERSIL, много от тях се чувства полезен, аз все още се съмнява, че е добре да се използва регулатор за превключване на изхода на друг превключване регулатор? И какво трябва да се работната честота на тези регулатори?

Трябва да имате никакви проблеми с каскадни превключване регулатори, тя се извършва през цялото време. Единственото място, където може да имате проблем е, ако има една IC с две превключване регулатори и двете от тях споделя същия часовник. Това ще доведе до двете регулаторни органи по отношение на огън на контрол или синхрон БНТ в същото време. Повечето mfgs от регулатор ИС изместване на фазата на часовника за втори регулатор в IC, въпреки че, така че дори и тогава няма да имате проблем. Честота на превключване е до вас. Колкото по-високо и да отидете по честота, толкова по-малка част от устройствата може да бъде, но винаги има търговски компромиси в цена, ефективност, отговор и др.

Има ли някакво отношение за смяна на честотата и шум на изхода на захранването и за ADC е по-добре да линеен регулатор на мощност от комутация? И има някаква връзка за превключване на честота за мулти етап, т.е., ако използвам една стъпка надолу от 12V към 5V и друг, на стъпка от 5V до 3.3V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back