програмиране за PIC 16F877a

R

Rooney_04

Guest
Здравейте .... Аз трябва да изпратите няколко цифрови данни чрез pic16f877a. Няма значение на цифрови данни е 4 битов или 8 бита. Основната концепция, аз използвам pic16f7887a като предавател ми предавател цифров. Така например, аз ще изпрати 00001100 и предава чрез RS232 комуникация. Как трябва да направя това? как ще бъде програмен код?

Скъпи приятели, Това е лесен, тук ние използваме основни сериен method.Here комуникация Прилагам една проста програма за предаване на данни (цифрови числа / символи)

За по-горе цел е USART (универсално Synchronous Asynchronous предавател приемник) Модул в контролера. Се отнасят балансовите данни за модула, и там е обяснено как да я конфигурирате (модул). (Справка на информационния лист на ПОК 16F87XA страница №: 111). Поздрави, Jerin. ;-)

Здравей, За тази цел трябва да използвате USART или UART модул. Това е налице в 16F877A. Както Jerin каза, проверете листа с данни, а също и проверка на Microchip средния диапазон Ръчна Microcontroller Референтен, където са обяснени подробно всички детайли на UART / USART. Можете също така не се споменава кой език използвате. Вашият компилатор може да разполага с вградени функции за UART. Кодекс в mikroBASIC: [код] програма UART-ри uart_rd като байт помрачени диаграма като байт основните: UART1_Init (9600) "Initialize UART модул на 9600 Ьрз Delay_ms (100)" Изчакайте UART модул за стабилизиране на диаграма = 'A' "Всяко стойност към изпрати UART1_Write (диаграма) и изпращане на данни чрез UART, докато истински тръгвам края. [/ код] Надявам се, че ли връзката хардуер и как да се използва MAX232 за вашата цел. Се надявам, това да помогне. Tahmid.

Здравейте момчета, аз също искате да изпратите данните от pic16f877a към компютър през RS232, но какъв ще бъде код в PICC компилатора, моля да ми помогне в това, моля, аз ще бъда много благодарен на всички вас. Поздрави

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back