проблем за четене на файла в VHDL

R

raghava

Guest
Здравейте всички, аз съм изправен пред проблеми с четене на файлове в VHDL. Аз съм начинаещ да VHDL. Аз съм очакват отговори. Ето кода и съобщение за грешка, имам. *********************** Процедура PrepareInput е променлива инлайн: линия; променлива int_text: цяло число: = 0; променлива индекс: цяло число: = 0; - файл file_in: текст отворен read_mode "../data/input/lena_64_64.txt" - file_in на файла: цяло число; тип int_file файлове на цяло число; файла file_in: int_file е в "../data/input/lena_64_64.txt "започне, докато не endfile (file_in) и (индекс

Здравей, Какво симулатор използвате? 1. Защо не използвате VHDL-93 процедура файла: file_in файла: отворен read_mode текст е "..."; 2. Readline е необходимо. Четене на файла е 2 стъпки, първо прочетете цялата линия с Readline функция и следващата почивка тази линия (ако е необходимо) и да я присвоите на променливи с един от няколко чете функции. Девите

HI Девите, Благодаря за вашия отговор. Аз съм uising ISE 11.3 симулатор. Исках да четат. TXT файл, в който MXN матрица от цели числа (данни на растерни изображения). Ако имам още Readline и прочетете команда индивидуално. Сега новият код е даден по-долу. Бихте ли могли да го проверите. И освен това inbetween Readline и прочетете команда, изход трябва да бъде там или не. Очакваме вашите ценни отговор, тъй като съм начинаещ да VHDL. ************************************** Процедура PrepareInput е променлива инлайн: линия; променлива index_test: цяло число : = 0; променлива end_file: бит: = '0 '; file_in на файла: текст отворен read_mode е "../data/input/lena_64_64.txt" - използването на синтаксиса VHDL 93 да започне, докато не endfile (file_in) и (index_test

Здравейте, Вие трябва винаги Readline и почти 1 чете, както Readline гласи един ред от файла и да прочетете получава стойност от тази линия. Когато имате повече от 1 стойност на линията, а след това имате нужда от повече чете зад Readline, например, когато вашият входен файл е: 9 4 3 2 6 2 Имате нужда 1 Readline и 3 гласи, първият получава стойност 9 второто стойност 4, трето 3 стойност. Изходът не е необходимо, тъй като докато се прекратява, когато достигнат края на файла (или индекс е достигнал стойност). pixelimage (индекс) трябва да бъдат обявени за. Прочетете очаква променлива, така че можете да го декларира като променлива вътре в процедурата. От предишните си пост обявява извън него като сигнал. След това трябва да декларират pixelImage като сигнал в декларацията на параметър на процедура и можете да използвате променлива Temp четат и на следващия pixelImage линия (индекс)

Здравейте, благодаря за вашия отговор. Аз трябва да прочетете MXN матрица от входния файл. M = брой на редовете и N = броя на колоните. После прочете изявление трябва да бъдат поставени под контур iterating за N пъти или какво. Тук PixelImage е споделена променлива. Може ли да променя настоящите код, дадени по-долу. ************************* Процедура PrepareInput е променлива инлайн: линия; променлива index_test: цяло число: = 0; променлива end_file: бит: = "0" file_in на файла: текст отворен read_mode е "../data/input/lena_64_64.txt" - използването на синтаксиса VHDL 93 да започне, докато не endfile (file_in) и (index_test

Здравей, Ами аз бих предложил да го изпробвате. Вярвам, че това е най-добрият начин да научиш езика. Ако вашият входен файл има повече от една стойност на една линия, отколкото да ви се нуждаят от повече чете. В предишните ми пример с 3 стойности на 1 ред: Readline (....); прочетете (....); прочетете (....); прочетете (.....); успех, Девите

HI Девите, Благодаря за вашия отговор. Това е код съм написал сега. прочете декларация, поставени под контур работи за IC повторения (което представлява не на колони, т.е. не на елементи в един ред), докато не endfile (file_in) и (index_test

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back