проблем за сравнителен

G

gdhp

Guest
Здравейте всички

Тук е даден един сигнал DC напрежение: 0 или 1.5V или 3.3V.Въз основа на трите

напрежение, три контролни сигнали трябва да бъдат генерирани да задействат три ключета.

Така че аз мисля да използва две сравнение.Началните напрежение от първия сравнителен е 1,2.

ако от него е високо, друг за сравнение с 2.4V предизвика напрежение е необходимо.

но методът не е добро.Има ли друг notive метод?

Благодаря на всички виAdded след 4 часа 18 минути:Помощ!

Предполагам, че можеш да го направиш с два сравнителни но вие също трябва някои логически врати, както и за откриване на три нива.

Опитах се да следи какво правиш с 1.2V и 2.4V нива.Обърнете внимание на прикачения файл (може би това е това, което се опитват да се каже).Входът е свързан към двете сравнение.Така че имате три дела

вход <1.2V out2 = ниско, out1 = ниско
1.2V <вход <2.4V out2 = високо, out1 = ниско
вход> 2.4V out2 = високо, out1 = високо

така че сега всичко, което трябва да направите е да създадете схема логика (в правоъгълника), за да ви дам три сигнали за управление ключа.Така например, за откриване на смяна на първия случай, бихте могли да out1 и out2 пуснати през всяка врата, а не наложи на тези резултати в една врата и.В резултат И портата продукция ще бъде висока, ако и само ако първото условие е изпълнено.Има ли тази работа за вас?

Помислете за това малко да се види дали това има смисъл за вас или не

С най-добри пожелания,
v_c
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Всяка друга конфигурация верига, която може да се сведе до минимум площ хардуер?

gdhp написа:

Здравейте всичкиТук е даден един сигнал DC напрежение: 0 или 1.5V или 3.3V.
Въз основа на тритенапрежение, три контролни сигнали трябва да бъдат генерирани да задействат три ключета.Така че аз мисля да използва две сравнение.
Началните напрежение от първия сравнителен е 1,2.ако от него е високо, друг за сравнение с 2.4V предизвика напрежение е необходимо.но методът не е добро.
Има ли друг notive метод?Благодаря на всички ви
Added след 4 часа 18 минути:
Помощ!

Ето какво може да измисли.Мисля, че схематично може да се говори за себе си.Използвах два LM311 (1 / 2 от LM339 ще също) да свърши работа.те се използват като прозорец със сравнителен продукт (е, че правилното английски?)

Аз също използва 74HC139 (двойно от 2 до 4 линия декодер), за да направи три сигнали (по-малко, отколкото, между тях и по-голяма, отколкото)

и хоп това ще реши проблема си
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Ако имате нужда просто намаляване на площ хардуер и не се отнася до скоростта - просто използвайте 0,8 $ ATTINY (има вграден ADC).По-малко площ с SOIC 8 Pin опаковка и без външни компоненти на всички (може да се нулира circuitity).))

Благодаря на всички ви за вашия отговор.Но за две сравнение, районът е твърде голям.Така че мисля, че е там за сравнение с две продукция има напрежение прозорец спусъка??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back