проблем в reseting графичен LCD

H

hm_fa_da

Guest
Hi;

Аз не знам как да възстановите графичен LCD (GDM12864a)
в това е лист се казва, че системата може да бъде initilialized чрез създаването RSTB терминал на ниско ниво при завой включване.

означава, че аз не мога проучване плосък, когато енергия е свързана и средата да го използвам?

Ако е така, аз имам един проблем, който ми MCU е също така да бъде свързана с мощност, докато е плосък е свързана, така че не мога CLR RSTB преди енергия се свързва!

и това, което е в състояние resetbit LCD четене?

RSTB е активно ниско или високо активни?
трябва аз държа RSTB ПИН-ниско или високо, докато resetbit в състояние отива ниски?

аз имам изследвани много различни начини и има резултат, но не е добър и сигурен резултат, например аз, свързани RSTBpin да Vcc и тогава, свързани с властта, така и за LCD IC, понякога тя работи!, но не всички времена ....

Сега аз искам да знам точния и верен начин на reseting плосък?

Благодаря на всички ....

контролер, който се да го използвам?

Здрасти,

След прочитане на информационния лист за LCD и да се опитаме да отговорим на въпросите Ви:
1.Цитат:

означава, че аз не мога проучване плосък, когато енергия е свързана и средата да го използвам?

това е шофьор IC е KS0107b и KS0108b,

Аз са показали, че пътища, аз свързали 10UF CAPACITOR между RSTBpin И площадка, 10 Kohm RESISTOR между RSTBpin И VCC, тогава е написал това ПРОГРАМА за да проверите състоянието на LCD, НО НЕ LED TURN ON!CS1 EQU P3.0
CS2 EQU P3.1
EN EQU P3.3
RW EQU Р3.4
RS EQU Р3.5

JMP 040H
ORG 040H
MOV P1, # 0FFH
MOV P3, # 11110111B
MOV P2, # 0FFH
Check: CLR EN
CLR РС
SETB RW
SETB EN
NOP
NOP
NOP
CLR EN
NOP
NOP
NOP
MOV А, P1
JB АСС.7, ШАХ
JB ACC.4, ШАХ
CLR P2.0
AJMP $
КРАЙ.Added след 2 часа, 43 минути:След много търсене, намерих този файл:

www.8052.com/codelib/glcd2.rar

в този проект, той не се е възползвал четат статус или чете функция от LCD!
и той, свързани нулиране закрепване към VCC без капачка или resitor ...

това ми помогна много,
Благодарение на всички вас и на този проект машина, Хосейн vismeh от Иран.Added след 2 часа 2 минути:най-после намерих моя проблем програма, то е само защото за използване на 3 ноември между SETB EN и CLR EN и MOV А, P1 !!!!!

Аз teted го много пъти и във всички Резултатът е:
Проблемът е, защото за използване на 3 ноември между ....

но аз не разбирам защо???

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back