проблемите на съпротивление в hfss

G

Guest

Guest
когато се използва и hfss намери някои проблеми, както следва

1 Аз съм в момента симулиране на мулти-бандов Monopole антена хранени с microstrip-hfss line.In, аз поставям на съпротивлението на lumped пристанище поставени в единия край на microstrip-линия, за да се 50ohms.From на S11 и парцел намерите два резонанси около 8GHz и 26GHz, но това, което наистина искам е резонанс включени между тези две резонанс (около 16GHz). Въпросът ми е, ако аз не зададете lumped пристанище с право импеданс, някои ключови резонанси, ще изчезнат?

2 Тогава аз беше предложено да се промени съпротивлението на lumped пристанище на възможните загуби резонанс точка за симулиране на S11, но това, което съпротивлението на lumped пристанище трябва да бъде? Има ли някакъв начин да го получи?

3 Как мога да получа кривата изобразяващи импеданс на антената спрямо Freq в моя случай? Тогава аз може да получите на съпротивлението на lumped пристанище. Друга quetion е каква е разликата между съпротивлението на lumped пристанище и съпротивлението на antenn ?

толкова много въпроси!Аз know.but всяка помощ ще бъде appretiated, благодаря ви предварително, искрено!

Здравейте, помогни ми, please.I ще оценят вашата помощ и указание.

С най-добри пожелания!

Здравей приятелю!
Можете да изгради модел на microstrip линия и след това направи кутия въздуха, за да съдържат линия, имайте предвид, че можете да дадете два вълна пристанища от двете страни на microstrip линия, възлага на въздуха граница кутия лъчение, когато е завършен изчисление, можете да парцел Port (z0), тя е charactoristic импеданс на microstrip линия.Просто го опитайте !!!!!!

Надявам се, че полезни ~!

Едмънд

първо да ви благодаря за вашите съвети!

Аз не са били посъветвани да настроите пристанище вълна във въздуха кутия, така че тук ви съветват да изгради модел на microstrip линия и след това направи кутия въздуха, за да съдържат линия и задава вълна две пристанища от двете страни на microstrip линия, аз Мисля, че пристанището вълна ще бъде във въздуха кутия, то би било несъвместимо!

Друг проблем е като вълна порт (правоъгълник), следва да се определят достатъчно големи (най-често 4 вата и 5з), за да получите точни резултати, и то в голяма freqenciy си λ / 4 може да бъде по-малка от 4 вата или 5h, тогава как да го решим?разширяване на полето на въздуха над λ / 4 да се забави симулира скорост?на последния въпрос: може ли вълна пристанище, определени от страните на въздуха кутия?толкова много въпроси, коментари и too.any помощ ще бъдат оценени, все още.

С най-добри пожелания!

Здравейте Сандърс,

"Аз не са били посъветвани да настроите пристанище вълна във въздуха кутия, така че тук ви съветват да изгради модел на microstrip линия и след това направи кутия въздуха, за да съдържат линия и задава вълна две пристанища от двете страни на microstrip линия, Мисля, че пристанището вълна ще бъде във въздуха кутия, то би било несъвместимо! "

Ако вашият waveport е в рамките на airbox, това е проблем, но ако waveport е по лицето на airbox, че не е проблем, въпреки че HFSS ще ви даде предупреждение, че те лежат една върху друга ..

Методът е предложи най-добрите, за да намерите импеданс на преносната линия.Вие също може да използва свободен софтуер, като Txline от AWR (ако аз не съм погрешно), за да получите много добри сближаване без ЕМ симулиране на предаване линия.

За парцел съпротивлението на честота антена WRT, можете да напишете уравнение за съпротивление като изходна променлива в своя отчет.

Аз не съм работил с lumped пристанища много, така че коментарите ми за тези, които не могат да бъдат точни.Но когато това е възможно, аз използвам waveports.По мое мнение, Tey дават по-добри резултати и по-голяма функционалност за обработка след прекалено ..
Нека да знаят, ако имате проблеми след това ..

Ananth.

Благодаря!

Тогава как да се напише уравнението на descripe съпротивлението на антената срещу честота, благодаря ти!друг quetion: S11, от които се получава?Z: lumpport или съпротивлението на антената? Има ли някаква разлика между тях?С най-добри пожелания!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back