прилага алгоритъм DSP в FPGA

S

selvaraja

Guest
Здрасти
Аз съм се опитва да приложи алгоритъм DSP в FPGA.Моят алгоритъм е задължително и косинус функции в него.Може ли някой коментар за прилагане на задължително и функции косинус в VHDL или MATLAB фиксирана точка (с фиксирана точка инструментариум).
Благодаря предварително,

Някой да иска от подобен въпрос в comp.arch.fpga дискусионна група.Ето един отговор.

От: Рей Andraka (ray@andraka.com)
Тема: Re: Sine функция изпълнение в FPGA?
Вижте: Цялостно тема (6 статии)
Original Format
Дискусионни групи: comp.arch.fpga
Дата: 2004-10-05 16:14:11 PSTКолко бита точност ви е нужен?Колко ъгли, или това, което е
ъглова резолюция ти трябва?Какво ще кажете за ъгловата диапазон, ако по-малко от
/-пи?Има няколко начина за получаване на задължително.За по-ниска ъглова
резолюция, погледнете нагоре таблица работи добре, ако имате по-чип памет
наличен.Има и няколко приближени (едно, че съм се използва
проведе на два етапа линейни сближаването с корекции, които се използват две сравнително
гледам малки прозорци).Можете също така да изчисли знак algorithmically с помощта на
CORDIC ротация за сметка на по-латентност.Ако вашият проект трябва да
умножете някои сигнал от задължително, да кажем с миксер и местни осцилатор, а след това
CORDIC може да бъде изгодна, тъй като може да изпълни както на задължително и
размножават в една операция.Имам документи на интернет страницата си и на CORDIC
Xilinx XCELL Написах статия за използването на CORDIC като миксер в цифров
радио ап.За поведенчески VHDL, можете да използвате задължително и косинус
функции в ieee.math_real ... това са изчислени като се използва CORDIC в тази
пакет, между другото.

SD написа:

> Здравейте,
> Аз съм се опитва да приложи алгоритъм DSP в FPGA.Моят алгоритъм е
> Задължително и функции косинус в него.Може ли някой да ми помогне в осъществяването
> Задължително и функции косинус в неподвижна точка използва фиксирана точка MATLAB (
> Инструментариум) или VHDL.
> Благодаря,
> СД

--
- Рей Andraka, PE
Председателят, Andraka Consulting Group, Inc
401/884-7930 Факс 401/884-7950
имейл лъч (до) andraka.com
http://www.andraka.com

"Ония, които се откажат от свобода от съществено значение за да се получи малко
временна сигурност заслужават нито свобода, нито сигурност. "
-Бенджамин Франклин, 1759
Публикувай проследяване на това съобщение

cordic е много подходящ алгоритъм за грях / защото генератор, и аз го използват много често в практиката си дизайн.

cordic е много подходящ алгоритъм за грях, защото & генератор, и аз имам използван много време

ОК!Синусова и косинус поколение е стар проблем, обикновено изглежда решен използване на маси, особено когато честотата на задължително и вълни косинус са фиксирани.
ако честотата е променлива и вие трябва да се изчисли различни задължително или косинус стойност всеки път, тогава вие трябва да го изчисли и като наши приятели казват cordic могат да вършат работа.
Както знаете, Xilinx предвижда CORDIC програма за безплатно с него на ядрото генератор инструмент.

Ако Matlab бе счетено,
тогава равностойни възможности в VHDL е
IEEE.MATH_real пакет.
Тук е истински функции SIN, Стажантът
За моделиране те могат да се прехвърлят в цяло число, и след това в малко вектор.
За синтез те могат да служат за постоянен масив от малко вектори.
Но не всички синтезатори подкрепа на този пакет.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back