преносната линия ефекти

R

rajesh13

Guest
Искам да знам, когато предаването линия ефекти започват да доминират.Има ли съществуват критерии за една честота.Ако да, какво трябва да направим верига от гледна точка на дизайна да потисне тези ефект.Искам да гледам от I / Os (на входа и на изхода) схеми гледна точка.

Здравей rajesh.

Мисля, че не съществува точен критерии за тази цел.Но, аз мисля, че относителните размери на сигнала wavelengths са важни.В IC дизайн, размерите на компонентите, включително свързващи кабели са относително малки, като по този начин, предаването линия ефект няма да се появят освен ако свързващи кабели са дълги в сравнение с дължина на вълната на сигнала да бъдат обработени.Но, почти чип компоненти са много големи в сравнение с по-чип компоненти.Така, ако сигналът е висока честота, тогава, ще ви придават импеданс съвпадение схеми за I / O карфици извън чип.

Чао ~ ~ ~

yjkwon57 написа:

Здравей rajesh.Мисля, че не съществува точен критерии за тази цел.
Но, аз мисля, че относителните размери на сигнала wavelengths са важни.
В IC дизайн, размерите на компонентите, включително свързващи кабели са относително малки, като по този начин, предаването линия ефект няма да се появят освен ако свързващи кабели са дълги в сравнение с дължина на вълната на сигнала да бъдат обработени.
Но, почти чип компоненти са много големи в сравнение с по-чип компоненти.
Така, ако сигналът е висока честота, тогава, ще ви придават импеданс съвпадение схеми за I / O карфици извън чип.Чао ~ ~ ~

Един ефект е забавяне на сигнали.Друг ефект е, че производството на reflexions звъни.
Предаване линия ефекти (reflexions) на проекта е от значение, когато кръгли пътуване закъснение е сравним да нараснат и да падне пъти.
Тези ефекти се смекчат с terminations в редове: те трябва да бъдат заредени с характерната импеданс на преносната линия, за да се избегне reflexions.
TTL логика IC
на дизайни имат вътрешен диод, който намалява звъни.
С уважение

Z

Здравей, rajesh13.

Предаването линия ефекти винаги се появява дори и за ниските честоти случаи, въпреки че ние не трябва да се открие ефекти.
Причината за ефектите е наличието на паразитен inductances и capacitances.Тези паразитни елементи са засегнати от много фактори, като например материални свойства, компонента форми, физическите отношения с близко по компоненти
и дрПо този начин, не мога да кажа точния отговор на въпроса си.И reuirements да толерира този ефект зависи от apllication спецификацията на вашия проект.
Но, аз woould искал да покаже една цифра, която е получена от кратко симулация.Но, за съжаление, не мога да направят фигурата афиш.Ако искате да видите цифрата, да ме уведомите вашия е-мейл адрес или URL, където мога да го качите.В предаването линия, импеданс съвпадение е много важно, като по този начин, аз мисля, че отражението коефициент е да бъдат проучени, за да получите отговор на Вашия въпрос.
Accoding на фигурата (съжалявам), по-големите стойности на паразитни елементи, светла размера на отразен сигнал,
т.е. по-малка от веригата операция ефективност.Ако получите relavant параметър ценности, тогава може да се определи честотата, с която преносната линия ефекти станат явни.
Тъй като тези параметри е трудно да бъдат измерени, те използват някои характерни параметри,
като по този начин, вие ще обсъди размера на границата за безопасност.

Чао.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back