предават чрез номера usart

A

asham

Guest
Имам нужда от AC програма, която изпраща номера от 1 до 20 от хардуера на компютъра hyperterminal чрез USART ... Моят хардуер е PICDEM плюс 2 от микрочип ... и

аз съм с mplab IDE да напиша тази програма .. всеки ще помогне бъде много оценявам ...:

Здравейте, не мога да ви дам кода, но аз мисля, че мога да ви в правилната посока.
Вие може само да предава 8 бита в даден момент, това прави байт това, да предават редица равни или по-големи от 10 ще трябва да се предават два часа байта (или два символа).
Броят от 0 до 9 са представени в ASCII таблицата с номера 48 до 57 (десетичен), така че означават те са представени от 30 до 39 (шестнадесетичен), така че трябва да изпратите чрез usart 30h да изпратите нула, за да 31h изпрати един часа 32h да изпрати две, и така нататък.да изпрати 10 ще трябва да изпратите 31h и 30h.
Надявам се, че това ви помага да разберете концепцията.с тези познания ще можете да изпратите нещо,
което искате, текст, цифри и други символи.
Ако
аз не
съм наред Ах е превоз върне,
ще трябва да го направи номера на печат в нов ред.

Благодарение новобранец ... да получа това, което и да кажа, но как мога да се определят, преди да използвате ASCII, има ли някакви специални дефиниции ...? искал INT, знак или
др ..

Здравей Asham,
.

Трябва да се определи байт ви изпраща като неподписан знак.ASCI декември в таблицата стойности, започвайки от 0x00 и овъглявам променлива тип е от -128 до 127.на неподписан овъглявам е от 0 до 255: това този тип ще обхване всички ASCI таблицата символи.

Успех,

Бен.

Хаи
при предаване на числа и трябва да се изпрати ASCII стойност на този брой
така добави 0x30 с вашия номер
например за 1 U е необходимо да се изпрати като 0x31

добре

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back