превръщане на отрицателните реални числа ............

N

news

Guest
Wyszukiwarka osób następnej generacji, książka telefoniczna 2.0., Google do szukania osób czy wirtualna wizytówka każdego z nas - to tylko niektóre określenia serwisu 123people, światowego lidera wyszukiwarek osób. Strona powstała 2 lata temu w Austrii, a jej polska wersja właśnie debiutuje na naszym rynku.

Read more...

Всеки един се моля да ми помогне в преобразуването отрицателен реален брой, като цяло число, както и дробна част в двоичен и кажете ми метод, за да се размножава реална константа с отрицателен фракционна брой в двоичен .... имам нужда от преобразуване във формат с фиксирана точка ... .. благодарение предварително ..... Например: 1: как да конвертирате -3,675 в двоичен 2: умножете 34 и -0.75 в двоичен

Един от начините е да го превърне в плаваща точка нотация. След това ще имате mantissa (подписани или не) и експонента. Конвертиране на mantissas до положителни числа и проследяване на сигналите. След това можете да се размножават mantissas и работа на експонатите, за да получите резултат. Накрая, изчисли крайния знак. Резултатите ще бъдат в плаваща точка формат. Можете да работите върху тях, да ги възстановяват в двоична бройна система (с някои отрязване), ако искате. Тази задача е много лесно да се изпълняват, ако сте с помощта на компилатор на C. Всичко, от което се нуждаете, е да декларирате променливи като "Float" и крайния резултат като "INT". Поздрави

Благодаря за отговора .... но имам нужда от преобразуване във формат с фиксирана точка, тъй като аз работя с фиксиран размер .... и аз трябва да знаете как да използвате Verilog да я представляват ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back