превключвател за режим на снабдяване мощност отстраняване на проблеми въпрос

D

david90

Guest
Имам игра конзола Dreamcast и захранването работи с прекъсвания, когато го правомощия до студена. Ако Оставям PS за около 20 сек, след което той ще работи добре. PS 3 изходни напрежения: 12V, 5V и 3.3V. 3.3V изход измерва 2.5V и е предизвикал конзола за неизправност. 12V и 5V железопътния работят добре. PS е един PWM контролер чип и един трансформатор изолация. какво е възможно лош компонент може да е причинило PS неизправност при захранване на студена? Аз вече заменя филтър капачка @ 3.3V изход, но проблемът продължава.

Здравейте. Ако приемем, че [URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sega-Dreamcast-Internals.jpg"] тази снимка [/URL], е идентичен с вашето устройство. Бих chechk напрежение 3.3V stabilisator. Той може да бъде общо стабилизатор на напрежение, които разчитат на външни резистори, за да изведе на правилното напрежение. Предполагам, че един от резистори се загубят или дефект или че самия регулатор е дефект. Chechk запояване. Това е чудесен chanse, че прилагането на прясно спойка калай на споменатите компоненти ще го направи и да работи отново.

какво и къде е стабилизатор на напрежението върху борда PS? Тъй като вие сте от Норвегия, предполагам, че ви използват различни термини. Да картина, публикувани от вас изглеждат точно като на борда PS, че съм

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 20:51 ------- --- Предишна публикация е в 20:49 ----------</span></span>
каква е целта на трите полупроводници (към радиатора), разположени @ долната половина на борда на PS ?

Мисля, че тези са токоизправители, че "поправи" или преобразуване на висока честота AC към DC. Мисля, че това са свръхбързи възстановяване или Шотки диоди. 3 за 3 напрежение релси. Се надявам, това помага. Tahmid

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 01:59 ---------- Предишна публикация е в 01:54 --- -------</span></span>
или долната 2 (тези на един радиатор), може да бъде паралелно за по-високи настоящия капацитет. Да те имат 2 или 3 пина? Не мога да кажа от картинката. Може ли да го видите в PSU ви?

Замяна на кондензатор, отбелязани в приложената снимка.

Замяна на кондензатор, отбелязани в приложената снимка
Cool ефект за писма. Какво програма използвате? Xara?

Здравейте, бих се консултирате с ESR метър на кондензатори в близост до изхода. Ако не разполагате с такава, просто ги промени! Те са евтини. Поздрави, Бруно

каква е причината за подмяна на тези ограничения? Аз просто искам да се научат между другото.

Както знаем най-честите причини, че цифровата електроника устройства са неуспешни, изглежда да е лош електролитни кондензатори. Всички алуминиеви електролитни кондензатори имат малък срок на годност. И това се случва, защото отоплението на електролита в елемента, кондензатори не са херметически затворени, и на електролита в тези кондензатор в крайна сметка се изпарява причинява повишена СУЕ, което причинява повишаване на отопление, и така нататък. Както споменах, преди да сте вече замени 3.3V кондензатор и в този случай трябва да се замени кондензатор в първичната верига, в непосредствена близост на веригата за управление. Не съм схема за тази верига, но предполагам, в случай на 5V и 12V има между трансформатора към изхода някои допълнителни схеми / транзистори, това е, защо не важно вариации се разглежда като за 3.3V изход. По принцип, вие може или да увеличи размера на напрежението рейтинг или капацитет на кондензатор в прилагането на захранването, ако не намерите точните стойности за. Това е много важно да инсталирате кондензатори с правилната полярност.

Както знаем най-честите причини, че цифровата електроника устройства са неуспешни, изглежда да е лош електролитни кондензатори. Всички алуминиеви електролитни кондензатори имат малък срок на годност. И това се случва, защото отоплението на електролита в елемента, кондензатори не са херметически затворени, и на електролита в тези кондензатор в крайна сметка се изпарява причинява повишена СУЕ, което причинява повишаване на отопление, и така нататък. Както споменах, преди да сте вече замени 3.3V кондензатор и в този случай трябва да се замени кондензатор в първичната верига, в непосредствена близост на веригата за управление. Не съм схема за тази верига, но предполагам, в случай на 5V и 12V има между трансформатора към изхода някои допълнителни схеми / транзистори, това е, защо не важно вариации се разглежда като за 3.3V изход. По принцип, вие може или да увеличи размера на напрежението рейтинг или капацитет на кондензатор в прилагането на захранването, ако не намерите точните стойности за. Това е много важно да инсталирате кондензатори с правилната полярност.
защо някои възможни роля / причини на допълнителни схеми / транзистори, че сте споменали?

Обикновено в Flyback ДЗПО се регулира само един изход, а останалите са просто трябва да следите, и ако е необходимо по-добро регулиране, тогава вие трябва да се добавят след регулатори. Това е идеята, с допълнителни схеми за +5 V и 12V.

благодаря за помощта. Мисля, че открих проблема. Взех по-отблизо в капачките и видях една от капачките е спукан база (3.3V капачката преди индуктор). Аз ще го замени и тест PS отново.

ако искате да проверите ESR на кондензаторите (те много често са основната причина на действителните устройства electronis) можете да отидете в моя сайт, вие ще получите схемите на ESR метър от простото към по-сложни отношение на [URL = http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html] ESR-хранилище [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back