превключване между два аналогови канали?

I

icydash

Guest
Здравейте!Така че аз се опитвам да се изработи схема, когато в единия край, ако аз хит редовно бутон превключвате бута, тя създава безжичен сигнал (може би думата "включен", ако преминаването е, или "изключен", чиито пусков е изключен, като се използват може би ZigBee?) да се изпращат към безжична приемник на другия край.Безжичната приемника от своя страна отчита получените данни, и изпраща данни към микроконтролер, който решава какво да прави въз основа на, ако тя получи "включено" или "изключен" сигнал.

Ако това е "включен" на микроконтролера ще позволи [сигнал] китара да се провежда през една жица / път, и ако това е "изключена" ще ръководи китара сигнал през пътя по подразбиране (друг тел).

Имам проблеми идва с вериги да се направи това (за превключване част използване на микроконтролер за получаване на края).Отначало си мислех, че ако микроконтролера получи "Включване на" сигнал, той ще игла до високи, което ще отиде до портата въвеждане на транзистор, който ще позволи сигналът да премине през един канал.Ако тя получи "изключат" сигнал, различен от ПИН миКроКонтролерът ще бъде определен на високи и че ще изпрати сигнал на китара през пътя по подразбиране ..... тогава осъзнах транзистори работи само с постоянен ток.

Някой има ли идея как мога да го направим?За съжаление за цялата информация, но си помислих, че ще помогне, ако знаеш какво се опитвах да направя.

Изследването е достъпно на схеми на китара усилватели, ефекти и други аудио оборудване.Те използват или FET транзистори (например Mesa Boogie),
аналогови преминете IC или малки релета (например тръстика реле), за да преминете аналогови сигнали.

Всъщност, и биполярни транзистори могат да се използват за аналогови смяна, но те са само добро, колкото един шунт превключвател, и това е много по-
трудно да се постигне гладко функциониране.Аз няма да го предложи.
Последната промяна е направена от FVM на 24-ти февруари 2010 г 8:58; редактирани общо 1 път

Има редица двустранни ключове, контролирани от цифрови сигнали, които могат да бъдат използвани в аудио приложения ..
Една такава IC е CD4066 и тук е един пример за това как да го използвате:
http://wiredworld.tripod.com/tronics/signal_source.html

Rgds,
IanP

фантастично, аз ще гледам през всичко това, когато се прибера от работа тази вечер и се опитайте да изготви някои схеми.Благодаря много!

Ако всичко, което се опитвате да направите, е отдалечено управление на пътя на аудио сигнала може да използвате един радио-и телевизионни шелф продукт.Има много ", управлявани дистанционно Relay" комплекти на пазара - Google "Rmote контролирано Relay".Това може да е по-бързо и cheper от подвижния свой собствен от нулата.

U може да използва инфрачервена?

Ами аз да кажа аз искам да се изгради себе си, тя е повече от един вид нещо хоби, но аз ще гледам в дистанционно управление релета.

Предполагам, че може да използва инфрачервен порт.Докато тя може да изпрати един далечен сигнал, че не пречи нищо в китарата ми стенд / PA система и отидете около 100 фута, Предполагам, че мога да използвам всичко, наистина.

Имахте ли идея в ума?

icydash написа:

Ами аз да кажа аз искам да се изгради себе си, тя е повече от хоби, нещо тип

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back