праг напрежение въпрос

V

vhdl00

Guest
Аз тичам hspice симулации наскоро установи, че на прага напрежение е различно за едно и също устройство, искам да кажа, различни от тялото смисъл, има ли други фактори влияят на прага напрежение?

Вижте праг на напрежение зависи главно четири фактора, а именно.Особено в submicron район:
1.Масаж ефект
2.Построен през потенциал
3.Такси, въведени поради дефекти в производството

Аз не помня точно всички четири точки.
U може да се отнася за Kang CMOS.В 3-та глава ф ще намерите това.

Праг също могат да бъдат променени от смисъл, ако DIBL Vds напрежения са различни.

Може да използвате BSIM3 модел за MOSFETs.Има десетки paramenters за извършване на vth, включително работно състояние MOSFET, например, VBS, Vds.Вие може да се отнася до BSIM3 MOSFET модел User's Manual, добър късмет.

vhdl00 написа:

Аз тичам hspice симулации наскоро установи, че на прага напрежение е различно за едно и също устройство, искам да кажа, различни от тялото смисъл, има ли други фактори влияят на прага напрежение?

vhdl00 написа:

Отделно от това, което пише elec_student дори температурни промени Ур Vth

WHT всеки орган, каза по-горе, са абсолютно точни.
но не може да се каже, че двете устройства са едни и същи.
защото дори и на бета стойности на две транзисторите не е същото, освен ако и докато не ги предвиди като идеал.
Sooo като го mosfect Вие няма да можете да получите точните стойности на две vth на mosfects.
всички fators на mosfects влезе в снимки.
, а понякога и не ще бъде в състояние да знаете някои фактори alsoo.
Sooo, ако имате нужда от същото vth се опита да сложи THT same.soo всичко за вашия hardwork Atleast с точка разлика от vth на две mosfects ще бъде равен OK
Чао и всичко най-хубаво.

можете да се обърнете на различните модели.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back