порта въпрос за симулация на ниво

R

richardhuang

Guest
Когато аз правя симулация на порта ниво, срещнали проблем, паметта изход е "Х", и как мога да го инициализира. Въпреки, че аз може да принуди изход, но времето за освобождаване е трудно да се определи. Кой може да ми даде по-добра resolvation.

Initialize всички входове за правилното стойност

Вие трябва да следвате следните стъпки. 1. Уверете се, че не входът е 2 "х". Initialize неинициализирана всички флоп (не флоп с нулиране ПИН) на '0 'или '1' чрез депозит команда. 3. Initialize всички memorires в netlist. За това ви трябва да проникна gatelevel модел на паметта, за да напишете задача, която инициализира памет или паметта на депозит. 4. Забранете тайминги за първи синхронизация флопа на кръстовища часовник домейн. Това можете да направите, като накара '0 'на НОТИФИКАТОРА рег. в coresponding например флопа. Имайте предвид, че инициализация на паметта трябва да се случи само след като премахнете нулиране. След като направите това, ако получите на X тогава бъдете сигурни, че те са, защото на някои нарушения на сроковете. Надявам се това помага!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back