D
didbird
Guest
Аз не знам HDL, VHDL или Verilog.Аз правя ОК с графичен редактор "Алтера", но имат нужда да изпрати 4 байта на данни от CPLD да MCU при поискване MCU's.Аз наистина не трябва двупосочния съобщение макар, че би било добре да се знае за бъдещи проекти.Аз просто искам да накарам тези 4 байта за MCU помощта на графичен редактор с по малко ресурси CPLD е възможно и аз не съм сигурен как да го направя.
Това, което знам (или мислите, че аз го правя):
1-лесно с synconous COM, че asyn.
2 мога да използвам 2 CPLD щифта за паралелни входове адрес на данни 4 байта.
3 Аз може да побере всеки байт данни в отделен регистър.
4 Аз мисля, че биха могли да използват 74165 паралелно натоварване 8 бита смяна Macrofunction регистър.
5 Аз shoul използвате капаче в серия с 74165 при стойности малко се променят, докато те са се чете.
Аз съм на прав път тук?Аз съм с помощта на устройство EPM7064SLC и не разполагат с достатъчно I / O's.Разбира се целия проект, вероятно няма да се вписват в това устройство, когато си направи ...
Благодаря за всяка помощ или съвет.Както можете да кажа, аз съм нов за това.
Това, което знам (или мислите, че аз го правя):
1-лесно с synconous COM, че asyn.
2 мога да използвам 2 CPLD щифта за паралелни входове адрес на данни 4 байта.
3 Аз може да побере всеки байт данни в отделен регистър.
4 Аз мисля, че биха могли да използват 74165 паралелно натоварване 8 бита смяна Macrofunction регистър.
5 Аз shoul използвате капаче в серия с 74165 при стойности малко се променят, докато те са се чете.
Аз съм на прав път тук?Аз съм с помощта на устройство EPM7064SLC и не разполагат с достатъчно I / O's.Разбира се целия проект, вероятно няма да се вписват в това устройство, когато си направи ...
Благодаря за всяка помощ или съвет.Както можете да кажа, аз съм нов за това.