помощ на честота разделение и модулация коефициент на запълване

M

mmajid

Guest
Имам нужда от схема могат да произвеждат кв. сигнали вълна (от 0 до 5 V варива)

с някои фиксирани честоти, като 30,20,15,10,5,1 MHZ

(точната стойност на тях не е толкова важно, например 9 ~ 11 MHZ

е приемливо, вместо 10MHZ).Намерих приложените схеми на web.the верига произвежда кв. импулси вълна

с помощта на кристал 1MHz осцилатор на базата на 4584 (IC1 в схеми), и след това

последователно разделя на честота от 10 с помощта на 4017 (IC2 ~ 8 в схеми),

и получава 100k, 10k, 1k, 100,10,1 Hz кв. импулси.Аз се опитали да използват тази схема за моята цел, но проблемът е, че максималните

входната честота за 4584 е около 2 MHz.защото 74HC4017 подкрепя високите честоти (> 50MHZ), мога ли да замени 4584 основава кристал

осцилатор с един 33MHZ осцилатори (DIP TTL съвместими 5 V осцилатор) и

тогава емисия на сигнал генератор за да се получи 4017 кв. импулси вълна Whith frequcies

като 33 / 2, 33 / 3, ...33/10 MHZ?В друг проблем е, че 74HC4017 намалява работен обем на продукцията импулс от

същия фактор, който намалява frequency.How мога да обърне гръб на митото цикъл на

мощност до 50% ниво?

Другият въпрос е, че това, което мога да направя за 1 / 4, 1 / 6, 1 / 8 outputs.How мога да се върне

задължението цикъл от тях на 50% ниво?

Той е mensioned на Филипс лист 74HC4017 (приложеното параграф)

че withs мощност импулси (мито цикъл) може да бъде увеличена чрез вмъкване на верига RC

относно приноса MR (ПИН-15) на 4017.How той може да направи тази работа, и за какво спецификации

тя трябва да е?Можете ли да привлече схеми на подобна схема?

На тази схематично можем да видим, че ПИН-MR е свързан към изхода pin.I, че

че това ще нулирате броячите successively.what ще бъде ефектът от нея

на изхода?
Тъй като познанията ми по електроника е много ограничено, всеки може да ми помогне с много прост

условия или чертеж или схеми, отнасящи се до somewhwer в интернет (безплатно схеми).

Аз ще бъда много, много доволен, ако можете да ми помогне по този начин.Здравейте скъпи ljox

Много ви благодаря за вашия отговор и схематични.

но Dont ми каза, че ако мога да използвам спад 33MHZ осцилатор (вместо кристална основава

RC osillator 4584) и 4017 за постигане на желаната честота или не?

Другият въпрос е, че това, което мога да направя за 1 / 4, 1 / 6, 1 / 8 outputs.How мога да се върне

задължението цикъл от тях на 50% ниво?

Той е mensioned на Филипс лист 74HC4017 (приложеното параграф)

че withs мощност импулси (мито цикъл) може да бъде увеличена чрез вмъкване на верига RC

относно приноса MR (ПИН-15) на 4017.How той може да направи тази работа, и за какво спецификации

тя трябва да е?Можете ли да привлече схеми на подобна схема?

На тази схематично можем да видим, че ПИН-MR е свързан към изхода pin.I, че

че това ще нулирате броячите successively.what ще бъде ефектът от нея

на изхода?

ftopic166245.html
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=604772&highlight = # 604772

С уважение,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back