помогне с Yagi симулация

T

tv60s

Guest
Здравейте всички,

Им в момента работи с 6-elemet Yagi antenna.I предназначени антената на базата на book.If антена Balanis теория IM не греша, на 6-елемент Yagi, трябва да доведат до спечелване на около 10 db, но когато се опитах да симулира дизайн използване HFSS, имам много малка печалба.Им също не е сигурен за мача система и balun.For момента, аз просто свързали Driven елементи за коаксиални кабели и аз задава бучка пристанището в разликата между коаксиални кабели.Може ли някой да ми помогне? Id наистина оценявам it.Thanks
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

tv60s,
Прекарвам много пъти проектиране Yagis.Имам предложения да се тегли
1) За да се получи по-добре трябва да се подобри връзката между активен елемент и първата diector от привеждане на първия директор по-близо до активен елемент.В този процес може да се наложи да се намали продължителността директор.
2) за да получите директор дължини и рефлектор дължина правилно.Това може да звучи absurb но може да си директор дължини прекалено дълго може би за да получите такава ниска печалба?Ако това е така, трябва да експериментира с всички режисьор скъсяване дължината и симулиране отново.
Успех
УинAdded след 2 минути:tv60s,
На последния брой Аз нямам достатъчно точки, за да изтеглите симулация.Така че, ако сте били така любезен да дарят някои точки, за мен, аз ще имам погледнете какво сте направили.
Уин

tv60s,
В следващите шест елемента Яги ще ви даде представа за печалба от 7,6 db, добро VSWR и добри модела радиация.Тя е по-скоро от конвенционален дизайн с равни разстояния и равни дължини елемент.
Можете да скала от данни и симулиране на използване HFSS.
Успех
УинAdded след 3 минути:tv60s,
Забравих да качите шест данни Yagi елемент.
Ето кои са те!
Добър симулира в собствената си честота с мащабиране.
Уин

Симулирайте в Yagicad ... или NEC> .. Balanis е GUD Stutzman, но е по-добре за нещо Яги .. Той е решен actaully реалния живот проблем ... и да решите проблема си аналитично също .. са ф се опита ... доза то мач ...?

Здрасти,

U може да опитате http://k7mem.com/

Нейната антена Яги он-лайн на тренажор и в допълнение към това има и малко повече подробности за филтри и Attenuators.

PLZ Can U Кажи ми стъпки Как ли U дизайн Тази Yagi,

Скъпи приятели U PLZ може да ми помогне да се знае стъпки или начин за проектиране на една и съща един от Yagi,

Това е основната антена, U може да намерите дизайн си от много книги.
Прикачен док е проектирането на Яги-UDA антена от теорията на антената и design_Stutzman.
Надявам се това да може да помогне u.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back