помогне с PIC16F84 закъснение

M

mr_anderson

Guest
здрасти
Аз съм нов с pic16F84 така бях четене как да се направи незабавно снимка с помощта на следните команди: --

; Проекта longish закъснение
movlw 0xFF
movwf delreg; попълване на регистъра
movlw 0xC
movwf брои; натоварване 12 в броя
loop2 decfsz брои, 1
Гото loop1
Гото изход
loop1 decfsz delreg, 1
Гото loop1
Гото loop2
излизане ........

така че програмата е прост и направо пред но част че аз разбирам donot
е на PROG ще завърши loop1 Искам да кажа, когато тя завършва броене от 255 до 0, че
(Имам предвид стойността в регистъра delreg сега е 0), така, когато тя се премества да работи loop2 с инструкция (Гото loop2) тя ще снижаване на не.в броене регистър и след това започва с loop1 отново, но както казах на delreg има нулева стойност в него сега, тъй като последният път, когато PROG.decremented на стойност от 255 до 0 Искам да кажа дали PROG.се нуждае от initialization преди loop1 аз,
искам да кажа за инициализиране на delreg с 0xFF отново
Надявам се и да има идея благодаря u.

Били ли сте считат използването на високо равнище като програмист PICBasic, отлагането е толкова лесно, колкото и

DelayuS 15

За да dealy за 15uS или,

DelaymS 1772

За закъснение 1772mS (1,772 секунди)

mr_anderson,

Този сайт ще бъде от голяма помощ ...

http://www.piclist.com/techref/piclist/codegen/delay.htm

Тя ще генерира кодове за закъснение от която се нуждаете.blastronics

здрасти
Благодаря и за Ур помогне, но аз donot нужда кодове или сайтове, всичко което искам е да си вземете обясни за обучение, в които стойността е decremented от 255 до 0, искам да кажа на PROG работи или трябва да се работи, но е налице част, която аз арго разбирам thatz какво трябва да се отговори.
Благодаря и отново

Код:MOVLW d'255 "

MOVWF VAL1MOVLW d'10 '

MOVWF VAL2Loop1:

DECFSZ VAL1, F

Гото Loop1DECFSZ Var2, F

Гото Loop1"Когато това стане тук Var1 * Var2 много инструкциите са били забавени

"В този случай 255 * 10 = 2550 инструкции

Искам да кажа, когато завършва decremening на стойност от 255 до 0 крайната стойност в delreg е 0, така това, което искам да кажа, че няма нужда да бъде настроен на 255 пак при извършването на друга верига thatz си точка
Благодаря U

Тя ще се преобърне 255 до следващия път, decfsz се използва, прочетете ви помогне файл!

Здравей gramo направи обратен означава, че ако съм 0x0 в регистър нека каже itz на W регистър Тогава снижаване го направя U означава резултат от decrementaion ще бъде 255?е, че това, което в предвид?
Благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back