M
mr_anderson
Guest
здрасти
Аз съм нов с pic16F84 така бях четене как да се направи незабавно снимка с помощта на следните команди: --
; Проекта longish закъснение
movlw 0xFF
movwf delreg; попълване на регистъра
movlw 0xC
movwf брои; натоварване 12 в броя
loop2 decfsz брои, 1
Гото loop1
Гото изход
loop1 decfsz delreg, 1
Гото loop1
Гото loop2
излизане ........
така че програмата е прост и направо пред но част че аз разбирам donot
е на PROG ще завърши loop1 Искам да кажа, когато тя завършва броене от 255 до 0, че
(Имам предвид стойността в регистъра delreg сега е 0), така, когато тя се премества да работи loop2 с инструкция (Гото loop2) тя ще снижаване на не.в броене регистър и след това започва с loop1 отново, но както казах на delreg има нулева стойност в него сега, тъй като последният път, когато PROG.decremented на стойност от 255 до 0 Искам да кажа дали PROG.се нуждае от initialization преди loop1 аз,
искам да кажа за инициализиране на delreg с 0xFF отново
Надявам се и да има идея благодаря u.
Аз съм нов с pic16F84 така бях четене как да се направи незабавно снимка с помощта на следните команди: --
; Проекта longish закъснение
movlw 0xFF
movwf delreg; попълване на регистъра
movlw 0xC
movwf брои; натоварване 12 в броя
loop2 decfsz брои, 1
Гото loop1
Гото изход
loop1 decfsz delreg, 1
Гото loop1
Гото loop2
излизане ........
така че програмата е прост и направо пред но част че аз разбирам donot
е на PROG ще завърши loop1 Искам да кажа, когато тя завършва броене от 255 до 0, че
(Имам предвид стойността в регистъра delreg сега е 0), така, когато тя се премества да работи loop2 с инструкция (Гото loop2) тя ще снижаване на не.в броене регистър и след това започва с loop1 отново, но както казах на delreg има нулева стойност в него сега, тъй като последният път, когато PROG.decremented на стойност от 255 до 0 Искам да кажа дали PROG.се нуждае от initialization преди loop1 аз,
искам да кажа за инициализиране на delreg с 0xFF отново
Надявам се и да има идея благодаря u.