L
lorinsz
Guest
Здравейте всички,
Аз сега правя курс проект с 3D FDTD симулация да намерите eigenfrequencies на правоъгълен кухина.Той трябва да е лесна работа.Въпреки това,
без значение какъв вид на източниците и размера на клетките да използвам, крайните резултати не съответстват на аналитични решения на всички.Аз вече съм много объркана.Можете ли да ми помогнете малко?
кухина геометрия размер:
Х-ос (височина): 3 cm
Y-ос (ширина): 4 cm
Z-ос (дължина): 5 cm
клетъчния размер избера е delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 mm
NX = 12,
NY = 16, NZ = 20;
Тази кухина е lossless и изпълнени с въздух.Аналитични резултати са нещо като:
F1 = 4.xxGHz, F2 = 5.xxGHz ......
Моите резултати са доста големи, че да 10.xxGHz, и по-големи и по-големи ...
Аз моята matlab прикрепен файл и ако можеш да ми помогнеш, аз наистина го оценявам.(тип "кухина", за да тичам)
Между другото, източникът да вълнува кухината избера е диференциала gaussian пулса текущата по Z-ос.Можете да видите това в моя код.Това наистина е друго нещо, което ме прави объркан.Аз donot знаете възбуждане воля или не засяга моята симулация резултати.Аз веднъж опитах случайно стойност на всеки възел вътре в кухина, и има различни eigenfrequencies.От coz, те не са правилни или.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване
Аз сега правя курс проект с 3D FDTD симулация да намерите eigenfrequencies на правоъгълен кухина.Той трябва да е лесна работа.Въпреки това,
без значение какъв вид на източниците и размера на клетките да използвам, крайните резултати не съответстват на аналитични решения на всички.Аз вече съм много объркана.Можете ли да ми помогнете малко?
кухина геометрия размер:
Х-ос (височина): 3 cm
Y-ос (ширина): 4 cm
Z-ос (дължина): 5 cm
клетъчния размер избера е delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 mm
NX = 12,
NY = 16, NZ = 20;
Тази кухина е lossless и изпълнени с въздух.Аналитични резултати са нещо като:
F1 = 4.xxGHz, F2 = 5.xxGHz ......
Моите резултати са доста големи, че да 10.xxGHz, и по-големи и по-големи ...
Аз моята matlab прикрепен файл и ако можеш да ми помогнеш, аз наистина го оценявам.(тип "кухина", за да тичам)
Между другото, източникът да вълнува кухината избера е диференциала gaussian пулса текущата по Z-ос.Можете да видите това в моя код.Това наистина е друго нещо, което ме прави объркан.Аз donot знаете възбуждане воля или не засяга моята симулация резултати.Аз веднъж опитах случайно стойност на всеки възел вътре в кухина, и има различни eigenfrequencies.От coz, те не са правилни или.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване