помогне моля: по отношение на променливата спечелят усилвател в CMOS

V

v_naren

Guest
Уважаеми потребители
Имам разработихме LNA (индуктивна източник дегенерация) на 900MHz с Q от 36 използвайки отрицателно съпротивление верига.Аз съм се опитват да направят променлива спечелят LNA от тук.Имам каскадно високите Q cascode LNA с източник последовател буфер да осигури добро S22 да съвпадне 50ohms.За съжаление, тъй като Q е пряко свързана с товара резистентност в LC резервоар ... имам печалба от около 40 db на 900MHz с Q на 36.Имам нужда да се прави печалба променлива от-3 db до 22 db ... всякакви идеи за това как да се процедира? ... Искам да каскада променлива attenuator предполагам!

но проблемът е, че S22 и НУ дегенерирам доста а също и вземане на променлива attenuator с MOSFETs изглежда доста трудно поради лоша линейност и сродните му пристрастие проблеми ... Опитах се да се направи Gilbert клетки също .... но все пак съм в състояние да се постигне намаляване на гамата от нуждата, която ще бъде от-до 43 db-18 db ... проблема е, че аз съм с 0.18um пълно CMOS технологии ... моля помогнете ми

Можете да опитате да използвате Vcc променлива регулатор, с помощта на P-FET като контролирано регулатор.Този метод се използва в някои мобилни PAS 30 db постигане на динамичен обхват.

с уважение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back