помогнем!

C

cray

Guest
Имам photodiode с multimode влакна плитка.Въпреки това, повечето от устройствата в моята лаборатория има единен режим влакна конфигурация.Добре е, че за мен да ги използват заедно?
моля помощ.

благодарности
cray

Мисля, че
е добре да има pigtailed ФПП spliced или connectorized си SMF конфигурация.

Всъщност, повечето, ако не всички pigtailed детектори, доколкото знам, използвайте MM.Това е така, защото загуби от един режим към мулти-режим влакна от splicing са около 0,1-0,2
db
Обратното, разбира се не е вярно,
т.е. не можете да използвате pigtailed ФПП лазерен източник на двойката до SMF система без режим на преобразуване,
в противен случай загубите ще бъдат от порядъка на 2-3 db

memsman написа:

Мисля, че е добре да има pigtailed ФПП spliced или connectorized си SMF конфигурация.Всъщност, повечето, ако не всички pigtailed детектори, доколкото знам, използвайте MM.
Това е така, защото загуби от един режим към мулти-режим влакна от splicing са около 0,1-0,2 dbОбратното, разбира се не е вярно, т.е. не можете да използвате pigtailed ФПП лазерен източник на двойката до SMF система без режим на преобразуване, в противен случай загубите ще бъдат от порядъка на 2-3 db

Аз не
съм сигурен ..но Вие можете да се опитате да се измери загуби за вашата spliced SMF / ФПП комбинация проучвания

Всъщност, ниското загуба (0,2-0,3 db) са дори измери за нетърговски spliced но тясно влакна (или по-добре да се използва lensed SMF поставени в половината на работната разстояние) и затова аз поема вашия случай, ще бъдат толкова добри.

В случай на lensed SMF, не се тревожи за ъгловите и страничните misalignments.Това са много малки, с SMF ФПП за прикачване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back