получаване на данни от компютъра, от MCU

M

Munib

Guest
Ние знаем, че когато се изпраща данните под формата на байтове от MCU към компютър, на Windows OS ще промениш това байта данни от двоичен им ASCII код, сега, ако искам да се превръщам данни обратно към десетичен си форма, а не ASCII форма, тогава какво трябва да се направи за тази

ОС не конвертирате данни на ASCII ..само ако сте с помощта на терминална програма.

Termindal програма?
може U моля ellaborate малко повече

Jdhar говори за HyperTerminal от ОС Windows.
Ако изпращате от MCU към компютър 00110000 и да получават това късче поток в HyperTerminal ще видите на екрана 0 (като преобразува в ASCII).
Но ако използвате програмата, направени от вас, може да се показва като удобен (HEX, BCD, двукомпонентни, ASCII).

Munib написа:

Ние знаем, че когато се изпраща данните под формата на байтове от MCU към компютър, на Windows OS ще промениш това байта данни от двоичен им ASCII код, сега, ако искам да се превръщам данни обратно към десетичен си форма, а не ASCII форма, тогава какво трябва да се направи за тази

и tahts OK

но моят проблем е, че аз съм като информация от моя сензор, тези резултати се съхраняват в MCU и след това му изпраща към компютър, където тя получава в ASCII, през цялото това време аз съм някакви шансове за редактиране на него, може някой сега Guide Me за решаване на isssue

сега, коя програма да използвате за получаване на байт?

Можете да напишете своя собствена програма, за да го получи и да се справят обред.

Хмм Предполагам, че е погрешно, че аз арго дръжка, която байт данни, получени от сензора

никакъв начин
въпреки че може да звучи като че аз съм aklsing за spooon хранене, но буквално не мога да разбера как съм, че ще конвертирате ми код ASCII обратно към десетичната запетая или шестнадесетичен вид, нещата, които аз получавам на компютъра страна са само символи, как Мога ли да ги върне към смисъла телно информация,Added след 2 минути:Цитат:

вместо това трябва да конвертирате първите 2 в своя характер ASCII еквивалент за да го покажете като 2.

Здравейте Munib,

Какъв вид сензор и MCU, който използвате?
Ако ви предоставя тази информация, аз ще ви покажа един начин за решаване на проблема.

с уважение,
Силвио

Ами аз не съм става за всички общи сензор, аз имам множество сензори (температура, налягане и т.н.), така че аз арго бъдат специфични,

Munib написа:

Ами аз не съм става за всички общи сензор, аз имам множество сензори (температура, налягане и т.н.), така че аз арго бъдат специфични,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back