подход към момента подпечатване на събитието данни?

B

blapcb

Guest
Аз съм изграждане на данни дървар, че трябва да се съхранява различни събития, заедно с времето печат.Един подход е да се използват реално 5 байта да съхранява Времето в DDMMYYHHMM формата, но разбира се, че е прахоснически.Мисля, че един офсет могат да бъдат използвани, но аз не съм много сигурен как да го направя.

Моето време източник ще да е DS1307 чип или вътрешно държат един часа на базата на 32KHz гледате кристал върху микроорганизмите.

Какво е правилна и памет спестяване подход за прилагане на такова време подпечатване?

Благодарности

Надявам се нямате нищо против ме дърпа публикацията си в началото на страницата - Мисля, че му интересен въпрос и отговор имам нужда в моя код, както добре.

Двоична timestamping е много популярен, използване на определени датата и броя от този офсет.

Хаи blueroomelectronics

Къде мога да намеря повече за двоичен timestamping

MicroCon

Далас Полупроводникови използва 4 байт версия в някои RTCC ICS и iButtons.

Вие ще трябва да разбера колко памет имате, колко памет е необходима за влизане на реални данни, колко често от събития ще се случи, ако няколко събития, може да настъпи в рамките на същия период timestamps резолюция и ако имате нужда да се прави разлика между тях, за да разбера размера наляво за действителна timestamping.

Ако ви е необходимо само timestamps на минута,
а след това три часа байта ще се съхранява над 31 години на уникални timestamps - така например от полунощ 1 януари 2009
г. до някъде през 2040
(60min * 24hr * 365 дни * 31) <(2 ^ 24),
Ако паметта е същността на това, че е възможно да се съхраняват 3 или 4 байт капитана timestamps, следвани от компенсирани промени, тогава resynch timestamps добавя (обикновено с невалидни данни), за да пазят по-малките се компенсира от подвижния отговорност в невалидни територия.Това би могло да бъде направено в един или два байта за над 99% от timestamps ако багаж се прилагат като кръгова опашка или стека, въпреки че не е нужно да имате достъп до него в чисто последователен начин.

Например, ако имате само очаквате върху или две събития на ден, разпределени по случаен начин бихте могли да използвате две байт минути офсет, ако очаквате 100 мероприятия за по-малко от два часа може да се използва 1 байт минути офсет.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back