печалба срещу въвеждане на общ режим напрежение

S

SwordFish

Guest
Здравейте, моя дизайн е opamp. Трябва да знам, ако на печалба (диференциал печалба) зависят от въвеждане на общ режим напрежение. Нещо като "Av срещу VCM" Има ли начин да се направи такъв заговор? За симулиране използвам hspice. Може би бихте могли да се даде "xxx.sp" файл. Благодаря

Ако емитер източник на ток, е ОК, печалбата трябва да зависи много малко напрежение относно общия режим. Можете да разберете зависимостта с помощта на три напрежение източници. V0 1 0 DC 0V (Vcommon режим) V1 2 1 AC 0.1V (V разл / 2) V2 1 3 AC 0.1V (V разл / 2) възли 2,3 входове за усилвател на диференциал. Метене V0 можете да видите как това се отразява на AC наддаване.

Да, но печалбата е на разположение на AC АНАЛИЗ и общ режим напрежение е върху АНАЛИЗ DC. Също така AC използвате чест.вкл по ос X и DC използват волта като ос X. Благодаря.

В HSPICE направи и анализ на AC използване на общ режим напрежение, тъй като метене параметър (анализ AC раздел в HSPICE ръководство) Можете да направите на AC анализи при смяна DC пристрастия. Ще получите семейството на резултатите на AC с общ режим напрежение, като параметър.

Опитайте с размах на параметър Първо трябва да определите V0 стойност като параметър: PARAM V0_value - 0 V0 1 0 {V0_value} СТЪПКА PARAM V0_value -5 5 0.2 PS Той трябва да работи с PSPICE, аз не знам, ако hspice е еквивалентно. .

Търся нещо като числото 5 (страница "8") от този PDF файл.

общ режим напрежение е да се уверете, че веригата може да работи добре. в този диапазон, печалбата не се променя много

Да. печалбата зависи от веригата дизайн. ако верига на входа етап не е в триодно, AV не се променя много

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back