оста х в призрак

E

ee484

Guest
Здравейте, всички,

Аз съм в момента имат проблеми с настройването на някои операционни DC параметри, както ми X-aixs в Призракът.
Кажи, аз правя почистване с DC Vdc и му предоставя напрежение до прости диод, свързан NMOS.
Тъй като аз съм метат с Vdc = Vgs, мога само парцел графика с фиксиран X-ос, която е Vgs.Разбира се, може да се използва калкулатор за промяна Y-ос свободно.Въпреки това, аз не знам как да се промени оста х към други параметри, различни от Vgs в този случай.

В Hspice.номинална () ще направи тази работа.Но, аз не знам как да се направи в Призракът.
Моля да ми помогнеш.

Благодаря Ви предварително!
BJ

Да речем, че почистване Vgs в анализи DC и да направя почистване Vds в параметрите анализи.Ако парцел на Ids ще имате Vgs за оста х и няколко парцела за differents Vds.
Отворете калкулатор, както и с "семейството" копче да изберете една от кривата.След това в специална функция, изберете "стойност" и въведете стойността Vgs искаш (да кажем 1V).Тласък на сюжета.
Вие ще имате една крива със стойността Vds на оста х и Ids на Y-ос, съответстващи на Vgs = 1V.

Аз не съм сигурен, че е това, което искаш да направиш.Ако не може да ф даде повече подробности за да можем да се опитате да разберете на разтвора.

Благодаря,
Техниките ви предложи бяха много полезни.

Всъщност, това, което исках да направя, беше следното.

Искам да участък "Г. М. / ID Vs. Vdsat".

Въпреки това, не мога да Vdsat почистване.Как мога да направя Vdsat да ми оста х?
(За пример, тъй като аз съм метат Vgs, Vdsat = VGS - Vth, като по този начин, ако тялото ефект се игнорира, аз просто трябва да се изваждат от Vth почистване Vgs. Но, как бих могъл да Vdsat = VGS - Vth като ми оста х)
По принцип, аз искам да знам как да прави Параметър устройство като ми оста х.Благодарим ви за вашата помощ!BJ

За съжаление не за отговор, преди.Всъщност аз не сте намерили решение още, че защо.
Но аз имам една нова песен.От калкулатор, отворите браузъра.Ако си направил едно почистване DC, ще имате в дърво:
PSF - DC-оп --
в него можете да намерите транзистор и параметрите, но аз не съм сигурен как да се парцел все още.
Друг път е "ОП" бутона.Изберете транзистор и можете да изберете да участък на вътрешния параметри.Но отново не е на оста х.Аз ще ви кажа, ако намери начин.
Съжалявам

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back