орган ефект въпрос

V

vistapoint

Guest
За NMOS транзистор,

Когато VB = VS, няма тяло ефект.Но защо не е η = 0 в този случай?

Така че, когато игнорираме орган сила, не означава, че GMB = 0?

GMB = GM * γ / (2 √ 2ΦF VSB)

Какво става, ако VSB <-2ΦF?И вярно ли е, че:

Когато ВБ се увеличава, η следва да се увеличи, и GMB се увеличава.

Когато ВБ намалява, η трябва да намалява, и GMB намалява.

Моля, имайте предвид, че ако VSB е нула, тогава няма тяло ефект, затова не можете да намерите на производна на уравнението на тялото ефект.Дори и да го направиш, то трябва да бъде нула.

Решаване на уравнението на IV на MOSFET с канал elgnth модулация и / или параметрите на тялото ефект изисква използването на цифров анализ.Уравнения са предвидени за бързо схващане на вероятното им работа.Този го, не за точен отговор.Решаване на тези уравнения изискват MATLAB или Mathcad, но ползата не е толкова много.Ето защо, ако се приеме GMB = 0 означава, че намират "близо до" отговор.

по отношение-2Φf въпрос, моля погледнете основните полупроводникови теория.Има много от тях, книга от leblebci е goodplace да започне.

Поради пряка връзка между VSB и тялото фактор, това твърдение е само глоба.Никога не работят само с VB, работа с VSB.

Надявам се, че помага.
srivats

Получените уравнение за ГМ се приема, че в тялото ефект съществуващото състояние, то тя не е правилно, когато VSB = 0

има и с моден 2Φf Vsb аз да кажа е,
√ | 2Φf Vsb | така че не е от значение, ако Vsb <-2Φf
същите следва да се прилага eqn

Съгласен съм с srivatsan за VSB.не можеш да направиш на деривати, когато променлива е винаги нула (VSB тук.)
и за Vsb <-2Φf.Мисля, че когато това условие се случи, диод кръстопътя между насипно състояние и източник върви напред и ще има голямо изтичане ток.с прости, нищо не минава точно тогава.

С уважение,
EZT

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back