определящи възбуждане в HFSS?

A

abhi_kolkata

Guest
Здрасти,

Имам съмнения относно определяне на възбуждане в HFSS за центъра хранят archimedean планарни спирала антена (800mhz - 3GHz).Аз съм в момента с помощта на lumped пристанище задвижвани терминал тип вътре разликата между двата клона в центъра на правоъгълник, който се свързвате с двете си ръце или страни.но аз не знам дали това е правилно или не.

Така че, ако някой има някаква идея или примери, за това как да го направя правилно PLZ акции Ур мнения.

по отношение
abhi

Мисля, че трябва да публикувате своя дизайн тук.Аз искам да говоря погледнете вашето пристанището, преди да сте ми отговор

Да един lumped пристанището може да се използва за този вид възбуждане.Тя ще даде на антената вход импеданс намира фуража пропастта.

По-строг модел би могъл да съдържа вида на храната (евентуално с balun), които ще бъдат прилагани.А слот спирала може да се хранят с помощта на планарни безкрайно balun.Метални спирали да използвате коаксиален фуражи с щит, свързани към една група и Центърът за закрепване свързана с другата.Също така, някои тип съвпадение може да се наложи да отговарят на високите feedpoint импеданс на спирала (~ 200 Ohms) към feedline.

принцип за метални конструкции, lumped пристанища са най-добрите възможности.
Просто се уверете, че можете да определите своите интеграция линия правилно.Ако използвате плосък лист за lumped пристанище, на проекта за интеграция ред от ръба или смлени на останалите край.Правейки това половината може да предизвика проблеми.

За интеграция линия подчертае средната точка и просто използват Ур сочи устройство

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back