определяне на диелектрична константа на неизвестен материал

G

ghb

Guest
само с анализатор скаларни мрежа и безехова камера с модел рекордер в момента се произнасят по един подход, но се чудех дали някой друг може да има някои мисли по този благодарности предварително GB

Вашата материал в насипно състояние или е печатна карта верига? Ако насипно състояние, можете да използвате вашата камера за измерване на предаване на плоска вълна през материала. Когато е с дебелина 1/2 вълна не е отражение и предаването има локален максимум. За печатна платка материал, можете да го използвате като кондензатор. След намирането на капацитивно работи назад от формулата, за да получите е-под-R.

материалът ще бъдат използвани за дизайн на печатна платка жилища пач антената и нейното хранене мрежа материал е избран от клиента, но този материал не е обикновено се използва в микровълнови приложения, т.е. налице е никаква диелектрична константа данни, взети за микровълнови честоти

Съжалявам, забравих да спомена, че имам материал в насипно състояние, аз си мислех по идея на плоска вълна обаче капацитивен подход звучи разумно също

Един възможен проблем може да се сблъскате в антената употреба е, че материалът може да има висока загуба, което ще намали драстично ефективността на антената. Опитайте го. Вашият клиент може да искате да промените материала, след като допълнителните разходи за високи усилвателите на мощност, за да получат една и съща област на радиация, тъй като от една добра антена е повече от цената на използваме добро микровълнова материал.

Аз обикновено се използва диполи за парче от диелектрик и вижте пречупване. Тази техника доза не се нуждаят от мрежов анализатор. И един на моя приятел използва рога антени, за да мярка проницаемост на лист диелектрик с заземената равнина (подходящ за кръпка антена и висока честота). Може би вие също се интересуват от този метод. Мрежа скаларен анализатор не може да ви даде на въображаем компонент. :! :: Идея ::: [quote = GHB] в скаларен анализатор на мрежата и ехо камера с модел рекордер в момента се произнасят по един подход, но се чудех, ако някой друг може да има някои мисли по този благодарности предварително GB [/ цитат]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back