обработка на изображения

G

Guest

Guest
Някой има някои добри ръководството на изображението смесване и mosaicing?
Аз съм само за начинаещи, и аз искам да създам ултра широк единен образ чрез комбиниране на множество малки изображения ....

Аз все още не са направили това себе си, но това звучи като някакъв софтуер, който искате да направите това с.Вижте този сайт за списък от статии и софтуер за извършване на този вид нещо.

Здрасти,

Мислиш ли, просто просто се нуждаят от някакъв софтуер за разработване на него?Или имаш ли нужда от помощ при разработване на софтуер?

Ако това е софтуерът, основно mosaicking се състои от 3 части

1) Намерете съответствията между различни точки в две изображения
2) Намерете обективизиращ геометрия, че ще План един часа в друга.След това на сайта в разширения платно с две или повече изображения, ако вземем едно изображение като котва на изображението самолет
3) Image ги обработва,
т.е. смесване на цветовете за премахване линии в точка и също така се присъедини към сместа контраста между две изображение.Може също така да отрежете изображението, за да намалят излишни черни пространство

Предполагам всяка стъпка е труден за собствените си и може да включва цялата поредица от проблеми, от само себе си, поради естеството на изображението.Както по-долу са някои четения 1) и 3), вероятно са свързани с някои неща, докато обективизиращ геометрия 2) се отнася до смесване на цветовете, които можете да опитате да използвате

1) Р. Szeliski, видео мозайки за виртуални среди, IEEE Компютърна графика и приложения 16 (2), 1996, 22-30
2) J. Бърт и К. Adelson, A multiresolution шпонка с молба до изображението мозайки, ACM сделки Графика 2, 1983, 217-236
3) Пол Heckbert проекционен Картографиране за Image Warping, Основи на текстура картиране и ImageWarping, 17-21

Надявам се, че помага!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back