обл за нарушение обл задръжте за нарушения в социален среща

V

vlsitechnology

Guest
Предполагам, че ако аз имам трюма нарушение в обл на път обл след това тегло shud правя? Wt мога да направя е или мога да съкращаване на пътя на данните или мога да добавя някои буфери или мога да добавя delaay буфери Прав ли съм? така, за които отива по-висок приоритет? Или ние трябва да направите ръчно изчисляване като груб строеж и да реши кои да предпочитате? Plz коригирайте ме, ако греша се грижи отговор ми

ако те срещнах задръжте насилие, ще добави повече отлагане за DataPath, обикновено инструмент имат тази функция да се направи (optdesign в срещата), може би малко вляво в крайното изберат, и вие трябва да го направите чрез ръчно

Да, Optdesign може да се определи повечето от времето нарушения. но изглежда, че тази команда не може да се определи времето нарушения на in2reg път? или има други настройка? Дали там всеки орган може да се определи нарушения по пътя in2reg използват optDesign?

Здравейте употреба setclockdomain-от "" до "," точно преди optdesign. определят по-горе като-от-до в обл и ще оптимизира според. ДВУСТАЕН Sing

Hi Пейте, никога не съм SOC Encounter. Но аз използвах Synopsys МНС, Synopsys Astro, и Magma Blastfusion. За повечето от проектите с тези средства ние използвахме инструмент на ДАТ (Prime Time) "Какво става, ако анализ". Ти просто се определят всички "настройка" нарушения във физическото дизайн инструмент, и, отколкото STA. И след това проверете задръжте времето на всички видове и ъгли. След това използването на "какво-ако анализ", собственост на най-гледаното време, добави забавяне клетки. Важно е, че добавената буфери не създават нови нарушения настройка. В зависимост от закъснението, използвани клетки, максималната нарушения преход може да поп-нагоре, може би трябва да ги вземе предвид при изготвянето на сценария задръжте фиксиране или да го направите в следващата итерация STA от физически дизайн инструмент. Други опции за задържане фиксиране също са валидни. Ние също така да използвате съкращаване някои клетки. Друг вариант е да се определи притежава използва физическа команди дизайн инструмент. Въпреки това, както добив инструмент, използван във физически дизайн ще бъде различен от този, използван в Signoff, допълнителни (или достатъчно) притежават буфери могат да бъдат поставени в зависимост от съответствието между гръб инструмент за извличане и добив Signoff. Най-важното нещо тук не е да се създадат нови нарушения настройка. В противен случай задръжте фиксиране линия може да отнеме повече повторения, буфери и прекомерно задържане може да бъде поставена, които могат да предизвикат трудно да се определят местните проблеми със задръстванията. Най-добри пожелания, Gokhan ---

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back