H
hobby_85
Guest
Здравей, надявам everyones добро.
Аз съм в момента играя наоколо с ултразвук някои предаватели и приемници.Само някои основни неща за сега, преди да опита проект на мината.
Аз не използват микро-контролери и преди, така Im все още доста пресни в района.Въпреки това, аз съм готов да се учи, и аз съм в момента минава през няколко онлайн ръководства.
За сега, бих искал по някакъв начин да конфигурирате MC (Im използване PIC 16f690), за да изпратите PWM сигнал от 40 KHz до ултразвукови излъчвателя.Ive се намира тази интернет страница, която е кода за вас, ако вие тип по отношение на изискванията, но скоро се започне от нулата и разбират всичко.
Това е, което на сайта се казва:
/ *
* PWM регистри конфигурация
* Fosc = 4000000 Hz
* Fpwm = 40000,00 Hz (запитана: 40000 Hz)
* Duty Cycle = 50%
* Резолюцията е 6 бита
* Prescaler е 1
* Уверете се, че PWM ПИН е конфигуриран като цифров изход
* Виж повече подробности за http://www.micro-examples.com/
* Този изходен код се предоставя "както е",
* Я използвате на свой собствен риск
* /
PR2 = 0b00011000;
T2CON = 0b00000100;
CCPR1L = 0b00001100;
CCP1CON = 0b00011100;
И тогава аз предполагам, можете да използвате следните команди:
* Pwm_Init ()
* Pwm_Change_Duty ()
* Pwm_Start ()
* Pwm_Stop ()
Така е това как да отида за нея?Задайте честота, цикъл мито и си на разстояние?Може ли някой да се обясни защо на сайта идва с по-горе стойности за PR2, T2CON и така нататък.И какви са те?
Им съжалявам, ако това е било публикувано и преди, но Ive е serching форуми за часове наред, без късмет.
Всяко Помощ ще бъде оценена.Просто искам да изпрати сигнал PWM OA ултразвукови излъчвателя.
Благодаря!
Аз съм в момента играя наоколо с ултразвук някои предаватели и приемници.Само някои основни неща за сега, преди да опита проект на мината.
Аз не използват микро-контролери и преди, така Im все още доста пресни в района.Въпреки това, аз съм готов да се учи, и аз съм в момента минава през няколко онлайн ръководства.
За сега, бих искал по някакъв начин да конфигурирате MC (Im използване PIC 16f690), за да изпратите PWM сигнал от 40 KHz до ултразвукови излъчвателя.Ive се намира тази интернет страница, която е кода за вас, ако вие тип по отношение на изискванията, но скоро се започне от нулата и разбират всичко.
Това е, което на сайта се казва:
/ *
* PWM регистри конфигурация
* Fosc = 4000000 Hz
* Fpwm = 40000,00 Hz (запитана: 40000 Hz)
* Duty Cycle = 50%
* Резолюцията е 6 бита
* Prescaler е 1
* Уверете се, че PWM ПИН е конфигуриран като цифров изход
* Виж повече подробности за http://www.micro-examples.com/
* Този изходен код се предоставя "както е",
* Я използвате на свой собствен риск
* /
PR2 = 0b00011000;
T2CON = 0b00000100;
CCPR1L = 0b00001100;
CCP1CON = 0b00011100;
И тогава аз предполагам, можете да използвате следните команди:
* Pwm_Init ()
* Pwm_Change_Duty ()
* Pwm_Start ()
* Pwm_Stop ()
Така е това как да отида за нея?Задайте честота, цикъл мито и си на разстояние?Може ли някой да се обясни защо на сайта идва с по-горе стойности за PR2, T2CON и така нататък.И какви са те?
Им съжалявам, ако това е било публикувано и преди, но Ive е serching форуми за часове наред, без късмет.
Всяко Помощ ще бъде оценена.Просто искам да изпрати сигнал PWM OA ултразвукови излъчвателя.
Благодаря!