някой въпрос в soce!

L

lightcloud

Guest
Здрасти,

Аз се срещнат с някои въпрос в soce кога Floorplan и времето за оптимизация.
initilal на времето на netlist продукцията от проектирането събират е-0.29ns и дизайн
включва 22 Frist macro.I нека soce автоматизирано място на макро-и например, а не
Необходимо ли пръстен и лента, optdesign PKS използване и оптимизиране на времето, времето, както следва:
използване на времето
optdesign preopt postopt postopt preopt
60% (72%) 69% (82%)-4.2ns-0.59ns
стойността в конзола е цяло макро използване inculde, това изглеждаше big.it добавим 10%

runphyopt uitilization времето
preopt пост изберат preopt postopt
53% 62% -4,73 -0,4400
използване е различна форма optdesign (има предупреждение: 22 macr са prepalce и не включват FP план). soce когато обратно към времето и оползотворяване е
различни от времето доклад от PKS.and да стане много лошо.

втората направя Floorplan, създаден за употреба и определя макрос, след това направете сила план.

optdesign използване на времето
preopt пост изберат изберат preopt пост
63% (65%) 73% (87%)-7.2ns-1.2ns
runphyopt използване на времето
preopt пост изберат
63% (65%) 72% (72%)-7.3ns-0.8ns
Този резултат е сякаш в разума, но на-0.8ns не е крайният резултат на времето. тя е
времето преди еко място и след do_optimize.the крайния резултат времето е-3.4ns.

Аз Hava няколко въпроса:

1.Когато направя Floorplan и план за власт, Първо да внеса проекта и след това използването и производството на Floorplan файл, след което добавете макро място и водач на информация на файл и it.is презареди това право?

2.how използването изчисли в soce и PKS, аз избирам кой да изглежда като истински untilization на маршрута.

3.what различни betweent с optdesign Ана PKS.it PKS изглежда по-добре в комплекс design.but на soce PKS поток е това? Са ми нужни за износ на проектирането и тичам самостоятелен pks.or Трябва ли да променят първоначалната TCL скрипт, генерирани от soce
do_optimize усилие на високо-Inc-design_rules_have_been_fixed
към
do_optimize усилие-високо design_rules_have_been_fixed

4.Какво различни окончателния маршрут между времето с мястото изберат времето?

Много благодаря

с най-добри пожелания

Здрасти,
Ето моите две стотинки.
1.по-ранна версия на soce включва PKS, но сега го използват по-съвременни технологии име GPS.то е по-по-бързо текат, но може би се много малко по-малко woren времето
2.маршрутизация време е времето си след тел маршрута, но мястото, времето е само времето след опит за маршрутизация.процес маршрут е много бърз маршрут, но Dont нарушение грижи дизайн правило.така че може би си опит маршрута е ОК.detial маршрута, но всъщност не е добро.така че, ако искате да направите tiing на съответствието, трябва да се съпоставят вашия опит маршрута и маршрутизация nanorout.

Здрасти,

Много благодаря! Може би можех да използвате само PKS да optimiza защото използването е
добави много време optdesign.so задръстванията стане най-лошото.
Но времето доклад в PKS е толкова различен от soce.It стане по-лошо в soce,
Не знам защо?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back