нула настройка и калибриране 89C51 и използва 12 бита ADC

V

vicky29

Guest
Скъпи приятелю

благодаря за отговор ... аз ще ви обясни подробно какви ф питах ... виж аз искам да се изработи пламък фотометър, в която аз горя на течността в пламъка (пламъкът работи с LPG). когато ние започваме системата първо ние да пламъка цвят синьо използва газ регулатор и вижте му стойност, съответстваща на екрана, на стойност трябва да е нула, но ако това не е нула, ние използваме нула бутон настройка, за да правят нула.

След това запишете стандарт течен разтвор със стойност 100, а стойността на disaply трябва да бъде 100, ако не е, ще го използва за калибриране на 100 потенциометъра и ако стандартен разтвор е на стойност 130 тогава също използваме потенциометъра и калибриране увеличи своя обхват. след това тези настройка след което течността ще се постави в него да горят, ще получим точната стойност на display.ie, ако стойността на разтвора е 80 получаваме 80 показва на екрана.

в конкретния кръг всички тези неща, които не се извършва с помощта микроконтролера, които те използват LF356 за преобразуване на светлинен сигнал в напрежение чрез фотодиод, LM 741 за усилване на сигнала и за нула настройка и създаването калибриране, 7107 за display.i искате да промените тази верига и 89C51 използват заедно с 12 бита ADC да получите на дисплея на lcd.i знаят как да се намесвам 89C51, ADC и LCD един с друг.

Не знам, но как да се осигурят правилното аналогов вход за ADC и техника за програмиране, които трябва да използвам за извършване на нула настройка, когато пламъкът цвят се определят и калибриране настройка, когато стандартните разтвори са променени с микроконтролера ...

Надявам се ф имам въпрос

Здрасти,

Виждам два начина за постигане на тази цел.

Първият от тях е софтуер:

Може да се приложи в своя софтуер за калибриране процедура, в която ти кажа микроконтролера каква стойност е равна на нула и каква стойност е 100, след което можете да прочетете въвеждане на скала между тези две стойности (напр. на микро прочитания 0x05 със син пламък и 0x153 с стандартния разтвор), можете лесно изваждане на 5 и умножаване на стойност от 0.3.Въпреки това, тази техника invovles много изчисления и с плаваща точка манипулирането на брой (има нужда от малко памет).

Вторият е хардуер:

Както разбирам, вече можете да използвате LM741 за нулева настройка и създаването печалба.След това можете да го използвате, за да са сигурни, че на ADC прочитания нула за син пламък и пълната скала за стандартните течност.Цитат:

но аз Не знам как да се осигурят правилното аналогов вход за ADC

Благодаря много "CyBeRbLaK" за отговор.Мисля, че софтуерът метод е тихо добри, но може ли да го обясня малко повече.Всъщност аз не разбрах защо ли разделяне с 0.3.

БлагодарностиAdded след 4 часа 44 минути:също така искам да знам, че ако аз правя на захранващото напрежение на opamp от 8volts до 15 волта, какви други промени във веригата трябва да направя

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back