нужда от помощ с DS1307 РТК

L

lassy

Guest
Аз съм се опитва да изгради RTC да се използва в рамките на моя проект регулатор на температурата и се нуждаят от монтаж PIC код, който чете и пише от DS1307 РТК chip.I съм с PIC16F877,, който има seriall данни и часовник игли .. но не разполагат с улики как да отида за it.PLEASE да ми помогне ... благодаря

Здравейте, DS1307 Използва I2C интерфейс. Тя отдавна се говори в този форум. Кликнете върху бутона за търсене в горната част и пишат DS1307 и натиснете бутона търсене. Има толкова много връзки в съвета, че аз дори може да започнете да го coyeing ... Ако сте намерили отговора си полезен, кликнете върху бутона, който казва Помогна ми [/ б]. Добър късмет.

Можете да намерите полезна информация от проекта на з п ** :/ / www.techdesign.be/

По-добро използване CCS компилатор, тя е готова функция, за да изпълни I2C команда.

Здравейте, аз не знам, ако "по-добро", за да използвате компилатор - Предполагам, че зависи дали можете да програмирате C! Имам някои общи I2C съчетания и ще ги публикувам, ако искате, аз съм с 16F877A с монтажа сега по проект, но с помощта на PCF 8583, кодът трябва да работи добре. [

Hai по-добре ф използването ds1337 IY е много лесно да се интерфейс в сравнение с 1307, ако искаш код, изпратете ми аз съм готов да помогне на ф

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back