нужда от помощ за контролиране AC Motors с микроконтролера

B

babatundeawe

Guest
Pls, имам нужда от помощ за контролиране AC Motors използва микроконтролер с pulsewidth модулация.моля някаква идея, диаграма схема, изходен код ще бъдат оценени.благодаря в очакване.

3 фаза или единични моторни фаза?
Има дори и много повече очила трябва да се каже като мощност, честотата и типа на контрол (скорост или направление) и др ..
АД се отличава с вашите въпроси.

cameo_2007 написа:

Има дори и много повече очила трябва да се каже като мощност, честотата и типа на контрол (скорост или направление) и др ..

може само да спомена каква е вашата кандидатура?
тъй като има различни видове контрол за костюми на заявленията.
Тъй като, ако искате някои основни контрол, можете да отидете с прости и т.н. триаци или ако имате нужда от професионален сложни контрол, тогава ще трябва да отида с микроконтролера базирани / PWM основава / H-мост топологии.
Pls споменава кандидатурата ви и какво е това, което търсите по отношение на бюджета и си ресурси, включително и познанията си в областта на електрониката.

Имам малък устройство дома, които аз използван към вятъра и развивам бобини за transormer др си един двигател навиване на бобина., които са били с помощта на моторни DC преди.но сега аз искам да променя дизайна и incoporate едно моторно индукционната фаза за по-голяма ефективност.

Iwould предпочитат да използват микроконтролера базирани PWM и H-Bridge топология, тъй като целият кръг ще бъде контролирана от PIC16f877A.

е ще има клавиатура, за inputing и за контрол на скоростта и посоката, LCD и седем сегментен дисплей

Надявам се, можете да получите на преглед на това, което аз имам.първи constrution се контролира чрез паралелен porrt на моя компютър, но сега искам да се използва microcntroller, така че аз мога да го мобилна и по-гъвкав

babatundeawe, по отношение на AC асинхронен двигател има много служители на FREESCALE TI и подобни сайтове производители.Можете да получите код схеми за стартиране на проекта.

BTW, защо се измества от DC мотор с AC?

Ако сте нов в тази област, бих препоръчал да купя VFD шофьор което струва 100-200 долара.В противен случай да бъде готов да жертва някаква сума пари за всеизгаряне MOSFET и / или IGBT транзистори.

Artem написа:

babatundeawe, по отношение на AC асинхронен двигател има много служители на FREESCALE TI и подобни сайтове производители.
Можете да получите код схеми за стартиране на проекта.BTW, защо се измества от DC мотор с AC?Ако сте нов в тази област, бих препоръчал да купя VFD шофьор което струва 100-200 долара.
В противен случай да бъде готов да жертва някаква сума пари за всеизгаряне MOSFET и / или IGBT транзистори.

babatundeawe написа:cameo_2007 написа:

babatundeawe написа:Artem написа:

babatundeawe, по отношение на AC асинхронен двигател има много служители на FREESCALE TI и подобни сайтове производители.
Можете да получите код схеми за стартиране на проекта.BTW, защо се измества от DC мотор с AC?Ако сте нов в тази област, бих препоръчал да купя VFD шофьор което струва 100-200 долара.
В противен случай да бъде готов да жертва някаква сума пари за всеизгаряне MOSFET и / или IGBT транзистори.

Можете да използвате Triac устройство, което е прост контрол за единични моторни AC фаза на въвеждане, като се използва метод фаза контрол с администратора PID.Вие трябва да използвате външно прекъсване за dtect на нула преминаване на променлив ток, след използване на таймера да сигнал за контрол фаза, ПИД ще ви помогне да настроите времето за фаза контрол.

Сър Искам помощ за ключови точки за монофазни индукция дизайн моторни диск в микроконтролера

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back