нужда от помощ за елегантно трафика на проекта Система за осветяване

A

adelaghwani

Guest
Здравейте всички може U PLZ да ми помогне в моя проект аз имам един дипломен проект за това как да се контролира един светофар от промяна на червена и зелена светлина с задръстване. Ако може да Plz отговорете ми възможно най-скоро аз трябва да се използва микроконтролер pic16f877a & аз не реши какъв вид на сензора, аз трябва да използвате е IR сензор заслужава? моля да ми помогне и отколкото много

Можете да използвате камерата, но това е сложно или използва сензор, който върви по улицата и ще работи на базата на магнетизма, за да се открие наличието на кола (подобна на детектори за метал).

[Quote = daviddlc] Можете да използвате камера, но е сложен или използвайте един сензор, който по улицата и ще работа, въз основа на магнетизма да открие на присъствието на една кола (подобна на детектори за метал). [/ Цитат] Благодаря за отговор ли U имат идея за използването на IR сензор как да го интерфейс с pic16f877a и дори, че сензор, който преминава под улицата, се работи с една и съща снимка може и да обясни по-подробно, защото не намирам с подробности? Съжалявам, защото аз питам много

Здравейте, за откриване на кола и мотор / два пъти цикъл в Швейцария, на практика всички сваляне на лампи с бобина кабел (индукционна верига) контролирани. Можете да видите форми на асфалт като цяло. :) В противен случай, можете да видите такива откриване на намотки в южната част на Германия роднина често прекалено ... К.

Здравейте имам да работи с микроконтролер снимка 16f877a, така че реших да използвам IR сензор, така ако знам как да направя този проект с тези компоненти да ми помогне в хардуер и софтуер. Отколкото

Здравей, за инфрачервени сензори: проверка от roadtraffic.com--Асим - пътни детектори ... Между другото, индукции бримкови сензорите са в Наръчника, pps30 ... 250 Стоката, описана :) Ето едно интересно решение:

Какво ще кажете за използването на евтини лазери ... които могат да бъдат използвани като лъч interupters .. лазери, насочени към запечатани сензори и когато всяко превозно средство, е въпрос между него ще прекъсне лъча ..

Light сканиране е-навъсен добра идея, но с относително прост прекъсвач ще бъде от някои котки и кучета или народи, които са прекъснати твърде ... В противен случай: с инфрачервено наблюдение от наблюдаващи позиции (но не само) е влага, дъжд и сняг, много интересно! К. Характеристики на превозното средство, детектор на signalized кръстовища Така че, няма повече информация ...

ние трябва да сложите в някакъв височина, така че котките и кучетата ще бъдат от пасове. и 2-3 лазери и на известно разстояние заедно не може да даде комплекс изход, дали дълго нещо ширина като колело или кола, тъй като хората ще прекъсне само един лазерен в даден момент

Не забравяйте АД, че в (complexer) прелези, които то води до много висока Nr от сензори, всеки от тях трябва обработка на сигнала, организиране и 100% сигурни, функционалност в HW & SW ... [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 1 часа 16 минути: [/ цвят] [/ размер] Намерих някои други също ... Siemens AG - Безжичен откриване с трафика Sitraffic Wimag от, www.siemens.com_press_en_pressrelease...imo201001009.htm Софтуерът използва в пътя детектори за облекчаване на задръстванията, www.sciencedaily.com / преса / 2003/02/030226073009.htm IR250 серия, въздушни трафик Сензори: www.geneq.com / Каталог / EN / pidtda

Благодаря U много съжалявам за края, но ми беше писнало

:) Добре дошли, добро възстановяване! Ние имаме грип пъти ... Знаете ли, решава какъв вид наблюдение ще избрани? Училищен проект или някакъв предмет, за да реализира АД? За вашата uController тя трябва да е ABS. равен какво е сензор в физическото world_in мое мнение, но не съм до развитието на ... Можете да имате цифров изход / вход за сензор, отколкото си "присъствие" сензор, отколкото можете да имате някакво решение с аналогови output_means можете (може би) казват, е толкова бързо или толкова голям / дълъг и т.н. ... За истинската си програма за контрол на трафика / алгоритъм има относителна нищо, като влияние, обаче periferial нещо. К.

лазери са добро решение, и може да работи, но ще трябва да включи някои здрав разум Проверките за разкриване на трафика от превозни средства и пешеходци. Може да имате два лазера вместо на един ... MCU може да проверите времето, необходимо за запушване да се движи между два лазера. Също така лазери и сензорите им могат да бъдат приведени в съответствие една срещу друга.

Здравей arbj, можете да направите някои малки scretch / drowing АД? К.

:) Здравейте аз съм ученик завършил. Моят надзорен орган искаш да направя проект по прост начин, искам да кажа, той иска аз да го направя в лабораторията от хардуер и софтуер, на проекта трябва да се направи в борда или малка кутия. Така че аз вече започна с инфрачервено, но аз не знам си директно свързване с микроконтролер? [/IMG]

Хали, аз го sended на 25 II. , Но не се повтаря IR250 серия, въздушни сензори Трафик: www.geneq.com / Каталог / EN / pidtda Мостови сензори на IR това са те стил, за да осъзнае, над най-немски Autobahnen (магистрали) може да се срещнем , че и в някои други страни, съседни ... Аз съм не хо подробно осъзнах, но аз вярвам, че тя има Fresnel обектив в предната част, а останалата част е относително прост, да, mybe, проверете на ЮЗ principes с обикновено домакинство IR-movings детектор. Трябва да имате много засилват след дискретна IR diodeIt ще бъде твърде сложна за някои училищната работа (за съжаление), добре е да изберете някаква "цифров" IR сензор ... Digital средства; той осигурява сигнал с логика нива :) _ останалата част е ЮЗ ... К.

Моята основна идея е, че ако можете да разчитате на броя на превозните средства, които преминават през дадена точка или зона сравнение на тази стойност с максимален брой превозни средства, които могат да бъдат настанени в тази зона ще се определи плътността на трафика. Тук е базов скица на това, което мисля, че може да се направи. Но има някои проблеми тук, тъй като сензорите са на нивото на пътното платно, те са обект на екстремни температури, така че някои метод на охлаждане трябва да се използват. Друг план е лъч светлина хоризонтално, но лазери може да бъде на нивото на очите на пешеходеца, и може да бъде опасност за здравето. Лазерите също могат да бъдат монтирани на нивото на тротоара (бордюр ниво), но за да работи ефективно системата на устройството за управление ще трябва да се прилагат някои правила ... например: за валиден откриване на превозното средство, трябва да се определя минималната скорост. Надявам се това да е полезно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back