нужда от вашите предложения по отношение на 3D EM симулатор

S

saravan

Guest
Здравейте всички,

Аз съм нов за тази forrum.за последните 2 месеца аз работя върху IE3D за проектиране и симулиране на планарни индуктор и аз съм fabricating устройството също.

Искам да знам защо симулатора е като толкова много време, за да симулират ми дизайна на по-високи честоти на мрежата.

Аз съм в объркване дали моите дизайна е грешно или нещо друго.

Моля, дайте ми предложения.

Благодаря предварително.

Здравей, Saravan:

За повечето спирални структури, IE3D е в действителност много бързо в сравнение с други EM симулатори.Въпреки това,
бих искал да ви предложи да отворите структурата достатъчно добре за нея.Правилото на палеца е, че трябва да отворите вътрешната най-сегмента (при правоъгълни с 4 сегмента за всеки мандат), за да бъдат затворени в клетки 2.А спиралата индуктор обикновено има много детайли.Там могат да бъдат много vias и множество слоеве.Ако не се опитват да намалят някои от ООН, необходими подробности, проблемът може да бъде огромна.Можете да ми изпратите файла Джиан (AT) zeland.com и аз да опитам да помогна на него.С уважение.

Здравей Saravan:

Може би просто трябва да опитате различни симулатора.Два месеца е много време за губене борба със софтуера.Вашето време, вероятно ще платите за голяма част от софтуера цена.

На планарни страна, бих препоръчал търсите най ADS инерция или сонет.По мое мнение (и това е само мнение) IE3D не оказва голямо предимство пред всяко едно от тези.Поне това е добра идея е да видя за себе си, ако сте най-добрият инструмент за работа.И двете сонет и инерция сега можем да направим дебели метални в някои модни достатъчно добре, за тази молба.

На 3D страна, можете да помислите за HFSS или CST Микровълнови Studio.Все пак, ако трябва да се съди с много тънки слоеве оксид, тогава може да искаш да останеш с планарни EM solver; пълния 3D solvers имат доста проблеми с много тънки диелектрични слоеве в полупроводниковата симулации.

- Макс

Здравей, Saravan: Ако искате да сте в състояние да решава вашите проблеми спирала-лесно, да направя, предлагаме ви да опитате нашите IE3D Специални потоци Edition с автоматично GDSII да IE3D поток (AGIF).AGIF може да автоматизира създаването на модела автоматично от GDSII файл.Тя дори може да направя една партида симулация директно от набор от GDSII файловете със същата конфигурация слой.AGIF е в проектирането поток на някои големи полу-диригент компании и те ще получат много добри резултати (както в точност и ефективност).AGIF временно е разрешено за всички IE3D потребители.AGIF, ще бъдат на разположение за Кейдънс виртуоз и Кейдънс Allegro в най-скоро време за автоматично създаване на модел и симулация.Благодарности!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back