ниско ниво на шум помогне усилвател дизайн

B

bpramee

Guest
Здравейте всички .. Аз съм проектирал LNA използване GaAs mesfet в qucs .. Аз използвах индуктор източник дегенерация за стабилизиране н използва cascode конфигурация .. N има печалба от 18.5 db и фигура шума на .4 db на 2,5 GHz .. след добавянето на входа н изход съвпадение мрежи ми печалба намалява до 16.9 db и сте използвали шум съвпадение на входа и на изхода мач конюгат .. 1. ще се намали печалбата след съвпадение е добавен?? 2. Аз пристанище дават никакви отрицателни доставка на основата на mesfet .. Добре ли е? 3. Уот е разликата мач bwn получат н мач власт?? е съединен мач същите като благодарение спечелят мача ..

1. Да 2. Не, Нормално GaAs MesFET нужда отрицателно напрежение. които compnent изберете? Можете да проверите своите лист. 3. Gain мач се случи в малък входен сигнал, за да получите максимална печалба малък сигнал. Мощност macth heppens като цяло входния сигнал, за да получите максимална мощност. Така че тези две мач е различен.

Ако използвате шума съвпадение печалбата капки ... Оптималната точка е мястото, където печалбата кръг пресича desired.This кръг шум ще бъде вашата печалба ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back