ниско напрежение, звук, за да светлина единица?

C

cyberrat

Guest
Здравейте, аз се чудя, ако някой от вас може да препоръча 3 звуков канал към светлина единица верига за мен? Имам 4 LED прожектори, които имат отделни Red / Green / Blue LED в тях. Аз съм планиране за окабеляване ги в дъщерите ми спалня в някакъв момент, със звук, светлина единица, която ще ги мига в различни цветове и т.н., за да ритъма на музиката. (14 & обича този вид на нещо - хаха). Аз търсих, но не излезе с много да помогне, Някой знае ли всички връзки на добра схема за това? Благодаря ти, Роланд.

Здравейте, аз съм виждал нещо подобно в стар местен списание - Не знам, ако той свърши отлична работа. След усилване на звуковия сигнал около 1V или повече, да го хранят 3 филтри, изградени с opamps: - ниска е (бас) - LPF с FC = 500Hz - среден клас - BPF с FC1 = 500Hz, FC2 = 2kHz; високо - HPF с FC = 2kHz. Изходът на всеки филтър ще се хранят с детектор - тя може да бъде диод токоизправител - на различни DC, получен сигнал ще управлява светодиодите. За филтър дизайн можете да търсите аудио специализирани сайтове за еквалайзери и подобни неща, или да проектирате вашите собствени филтри.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back