не мога да Вземи магистърска степен Поради HFSS, Моля, помогнете.

G

Goher

Guest
Dear All,

Преди всичко, бих искал да благодаря на всеки член на Съвета на ЕАО, които гледат да си специално проучване от следните членове:
Джиан,
maxwelian,
akedar,
navuho,
sengar_vijay

Ето, аз приложен на 8-слотове магнетронно кухина, че аз се опитвам да реши и да си резонансна честота, използвайки eigenmode HFSS Solver.
Отново проблем, че съм пред точно сега е, че аз вече се разтвор от HFSS и аз добивам друго решение (като се използва друг подход) от Кодекса Matlab
и двете решения не съвпада!

Имам чувството, че правилното решение е Matlab един.Той ми даде отзвук честотите започват от 9,5 GHz до 17,7 GHz.Симулацията HFSS ми даде резултати на една и съща група и много близки също.Все пак, резултатите трябва да бъдат едни и същи и напълно ограничавам.

Също така, съм приложил една много проста цилиндрична кухина, която направих за проверка на постигнатите резултати от HFSS, за да започнете HFSS доверие.Правилното резултати по тази кухина се изчислява по много основни закони, микровълнова, което означава, че те трябва да бъдат верни, но HFSS също дава различни стойности, които е странно!

Ако този проблем не бъде направено, болен бъде толкова близо да приключи изследванията си и да получат магистърска степен и аз съм сигурен, че можете да предполагам как се тревожи аз се чувствам сега.

Опитах се да качите на проекта HFSS файл във връзка с отговора, но аз не съм сигурен, че ще успее или не.

Във всеки случай, ако има такъв орган е нетърпелив да помогнете, моля изпратете ми гърба си имейл адрес тук или на моя имейл адрес, който е:
m_goher (на) yahoo.com
Благодаря предварително е
С уважение,
Goher
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте Goher,

проблемът може да бъде "фасетиран" представителство на HFSS.Всеки обект крива геометрия ще бъдат представлявани от раздробени на окото.Това въвежда геометрия грешка.Истинският живот геометрия и геометрията на окото леко да варира.Предполагам, че това е причина да не получите "перфектна" резултати дори за аналитични примери.

Проблемът е: всяко адаптация на окото работи по основната мрежа.Адаптирането на окото ще подобри за вземане на проби област, но геометрията е фиксиран към началната на окото!Всички програми, които използват tetrahedral окото имам този вид проблем.Вярвам HFSS е някакво разстояние аналитични корекция за този известен проблем, който може да намали грешка, но малко от вас го публикуваме Изглежда, че това не ви дава перфектни резултати.Аз не съм използвал eigenmode Solver на HFSS това често и аз не знам колко е добър тази корекция работи.Може би някой друг може да коментира това?Въпреки това, вие със сигурност следва да получите резултати в рамките на 1% или 2% от резултатите от анализа.

Единствената програма Знам, която подобрява полето и геометрия при използване на по-гъста мрежа е eigenmode Solver на CST.(Ако някой знае други програми, както и -> коментари добре дошли).Използването на по-гъста мрежа (ръчно или автоматично адаптиране на окото), трябва да GE бъде в състояние да получите резултати с грешка не по-малко от 0,1%.

В Eigenmode Solver в CST използва правоъгълна форма на окото, но те да вземат предвид информацията под клетки, използвайки тази техника PBA.За всяка област, гъста мрежа и геометрия са новосъздадени в извадката.

Можете ли да публикувате геометрия и бутилката тук като файл SAT?

F.

Трябва да се съглася с RFSimulator.CST е много по-добре eigensolver по мое мнение.Имам го използва за получаване на eigenmodes на много сложни структури.Въпреки, че симулацията отнема много време, аз съм много щастлив с нея.

Уважаеми Goher,

Имам била изучаване на вълна и кухината на микровълнова фурна за моята дипломна работа.
Аз не зная кой да е коментари за вашия проблем, но тук ми приложен simualtin които може да се свърже двете от тях и да се създаде всички раздели на микровълнова фурна.
По начина, по който аз искам да ви задам един въпрос:
В моята теза, аз трябва да се симулира много видове в същото време особено ТЕ 564 е решение.
Как мога да разбера HFSS особено режим за производство на 564?
Вашият asswer ще бъде много полезно за мен, аз съм виждал, че ф използвате много видове във вашия анализ.

С уважение
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Goher написа:

Dear All,

Също така, съм приложил една много проста цилиндрична кухина, която направих за проверка на постигнатите резултати от HFSS, за да започнете HFSS доверие.
Правилното резултати по тази кухина се изчислява по много основни закони, микровълнова, което означава, че те трябва да бъдат верни, но HFSS също дава различни стойности, които е странно!

Здравейте navuho,

Аз ще се съглася с вашите настройки.Как да получите по геометрия грешка.Разбира се съгласяват, че тази грешка не е това за най-големите структури.Но за да се получи крайна точни резултати, което трябва да вземат под внимание фасетиран окото.

Правите ли някои пречистване на повърхността на окото да се запази малка грешка?Би било хубаво да имаме представа колко пречистване повърхността, която се нуждаят, за да получите грешка долу определен праг (0.5%, 0.1%, 0,05% ..).Предполагам, че този фактор пречистване ще се промени с цилиндрични и сферични форми.

F

RFSimulator написа:Но за да се получи крайна точни резултати, което трябва да вземат под внимание фасетиран окото.

Здравейте navuho,

Вашата подготовка на модела HFSS звучи доста напреднали!

Що се отнася до симулация CST.Аз Повярвай в 2006b версия може да зададете "целеви" frequncy.Изчисляването Eigenmode ще започне само над тази frequncy.Долна видове не са изчислени.Предполагам, че това е това, което търсите?

Интересно да чуя, че сте дизайн converges само бавно до по-висока accuray.Бихте ли нещо против да споделя някои от вашите проекти (аналитични форми).Ако намеря някой път може да се направят някои изследвания.

F.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back