непризнати знака на LCD

G

garg29

Guest
Скъпи приятели
Аз се опитвам да пуснете 2x16 LCD (Hitachi) с 89C51.кога аз дисплей с главни букви върху дисплея ... то работи правилно за няколко секунди и след това на главни букви се преобразуват в неразпознати символи., но този проблем не е продължила с малки букви.какво трябва да е проблема?

моля да ми помогнеш ....
благодарности
по отношение
Амит

Мисля, че е разтоварване на паметта.опитайте да възстановите

Prolly е кодът сте направили.Може би трябва да изпраща символи в опресняването на линия, че е твърде бързо.Опитайте да му изпрати веднъж и да зададете флаг, когато нещата се променят и се изпраща отново.Обнови цикли не е много хубаво.Коментар на кода и болен опита да помогнем да го решите.

Какво готовност са ф използвате?4-битов I / O режим или 8 памет малко картирани режим?

В допълнение към по-горе случаи тя може и да се дължи на начина, по който пишете на дисплея линии на LCD.
~ Kalyan.

благодаря за отговор аз съм не използва 4 битови режим ....
и какво означава U чрез писане на дисплея редове?Искам да кажа как трябва да пиша?

Хай
Проверете правилно инициализиране отново.
Проверка за достатъчно закъснения или правилното зает проверка по време на инициализация.LCD не може да бъде правилно initialised.Good шанс за това.
Picstudent

Хей момчета, благодаря много за отговор.това нещо "Srammie" ми каза помогна.Всъщност аз се обновява LCD твърде бързо, аз просто добавя закъснение и то работник вън.Благодаря още веднъж,
за всички вас ....

С най-добри пожелания,
Амит

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back