начинаещ аналогови въпрос

R

rrrrr12345

Guest
Виждам, че цифровата дизайн = И портата, или портал, Гейтс направи от transisters, милиони transisters в кв. мм, РРОА, чипс. Проектиране портата нива, неща, които са толкова малки, не можете да видите, като FPGA, толкова малки, но седмици на курса дизайн се вписва инча .. като има предвид, аналогов, аз обикновено го визуални като видим Съпротивата, capitors и индуктори, големи transisters, големи вериги ... една обиколка за работа беше да се изгради едно съм приемник, може да видите нещата са доста големи ..... Въпреки това, от лекционни курсове за аналогови схеми по-късно, бяхме научени да правят изчисления за тези усилватели, диференциална двойка, филтри, текущи огледала, и др .. които изглежда да се работи с много transisters, и transisters са много малки и човек който се бори, кондензатори са много големи, аз съм объркан ... има много малки transisters на цифрови и много голям transisters за аналогови? Моля някой да ми помогне малко с това.

Ние може да използваме Биг транзистор Вътре цифрови схеми, а също и ние може да използваме много малък транзистор вътре аналогови схеми зависят от вериги и по своя дизайн

Основната идея тук е, че транзистора размер зависи от прилагането и се нуждаят от ... ако проучване за проектиране на PLL, оп усилвател и др .. Вие ще се знае броят на транзистори и транзисторни размери .... също в IC вериги ниво кондензатори и резистори, че сте видели в дискретна форма, не се използват .... MOSFET транзистори са използвани за реализиране на кондензатори и резистори .....

Разбира се, това зависи от дизайн и проблем, които всеки time.But мога да кажа това: Analog IC покриват 30% от целия чип, така че можете да имате големия W / L за критични транзистори, за да нямат проблеми като шум и other.So е до вас

Аз все още не може да визуализира размера на тези неща ... Знам, цифрови схеми са в чипове, като РРОА, и ще получите голям човек който се бори и capitors свързване с периферни устройства, и ви призовавам цялата верига на PCB "интегрална схема" право? но не мога да видим къде се крие тези MOSFET в платката .... са тези аналогови схеми по чипове, както и? като цифровата РРОА ... също така, какво се има предвид, с помощта на големите transisters в цифрови схеми ....? някакви примери?

аналогови схеми също са там в ИС .... опитайте се да Googling за PLL, оп усилвател, FM предавател и вие ще намерите много на интегрални схеми, свързани с тях .... дори защитата верига на много цифрови интегрални схеми са аналогови схеми ..... размера на транзистора, зависи от параметрите, които искат транзистор да има .... така че сравнението между размера на цифрови и аналогови транзистори и схеми, зависи от веригите, с които се обмисля ....

Не скъпа, интегрална схема се отнася само чип или MICROCHIP ..... ПХБ, които ще видите, обикновено имат редица ICS, резистор, кондензатори и др. FPGA е чип. Чипът може да има милиони транзистори. Обикновено резистори и кондензатор не се използват за проектиране на IC.

Така че, събиране на мислите ми, е това правилно в типичен платка? PCB - Digital чипове (използване на знания от цифрови курсове дизайн) - аналогови чипове (използване на знания от аналогови курсове дизайн) - между свързване на резистори и кондензатори (за коригиране на напрежение / ток за чипове, също филтър шум) Или искаш да кажеш PCB - IC чипове (аналогови и цифрови ALL-IN-ONE чипа) [толкова трудно да се разбере, не лекционни курсове обхвана микс реализации] - между свързване на резистори и кондензатори

Да ти си прав. Налице са интегрални схеми, които са аналогови и цифрови компоненти, както и интегрални схеми, които са само на аналогов или само цифрови. Не се притеснявайте! Изглежда, че сте само началото на електротехника. Вие ще получите цаката на него рано или късно. Въпреки това, най-IC дизайнери или Digital (много от тях) и няколко работят на Analog реакции (което се счита за много по-трудно) ... и още по-малко са смесен сигнал IC дизайнери .....

Елементите, които можете да видите и те са големи, са дискретни елементи тип, където в IC дизайн решите да реализирате CKT в интегрирана форма на чип, така че те са много малки.

благодаря, момчета са превъзходни. Съм бил в състояние да научите повече със знанието в рамките на миналата година.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back