началото на напрежение сила в сегашния огледало

L

lucky8

Guest
Здрасти,

Аз съм наясно, че настоящата схема е огледало, извършени от началото на сила напрежение, Va Аз знам само един начин да се намали, които се прилагат емитер дегенерация на веригата.

Е или има някакъв друг начин (а) да се намали този ефект?

Опитайте се да използвате cascode структура.От началото на действие на напрежение се отразява на крайния изход устойчивост на настоящите огледало, използвайки cascode може да повиши вашата устойчивост продукция и по този начин е същото да намалят ефекта от началото на напрежение.

отколкото за отговор.
е необходимо да използвате и двете cascode схема и дегенерация емитер или всеки един от тях ще правим?

Emitter дегенерация е разточителство, тъй като включва резистор.За да се увеличи производството импеданс на текущата огледало, cascoding почти винаги е достатъчно добър, освен ако Вашият напрежение диапазон е много широк.Много често, това не е началото на ефект, но присъщите несъответствие, което убива, следователно, ключът е да се използват големи единици и устройства, за да се подобри съвпадение.

lastdance,

Какво искаш да кажеш с разминаване наследи?Do U означава текущата разминаване?

lastdance написа:

Emitter дегенерация е разточителство, тъй като включва резистор.
За да се увеличи производството импеданс на текущата огледало, cascoding почти винаги е достатъчно добър, освен ако Вашият напрежение диапазон е много широк.
Много често, това не е началото на ефект, но присъщите несъответствие, което убива, следователно, ключът е да се използват големи единици и устройства, за да се подобри съвпадение.

Присъщи са несъответствие разминаването се дължи на процес, Dont я видите на картата.
В сегашния огледало, можете да имате геометрични разминаване, за напр., Вие искате да се 5U W, но поради процеса на толерантност, той може да бъде до края 4.8u.За да се подобри съвпадение, рисувате по-големи устройства.Можете също така да отивам и Vth несъответствие, които често са с господстващо положение параметри разминаване.Следователно, трябва да се дизайн за по-големи прекалено силно да се намали влиянието на тези несъответствия.Ако можеше, направете обща медицентър.Аз обикновено не се използват манекени, те Dont изглежда да помогне.
Какво имам предвид беше да се изготви по-големи средства в единици.Вярно е, че ако нарушите голяма устройство в много малки парчета единица, вие получавате средно ефект и следователно по-добро съвпадение.Но аз съм мисля, че трябва да използвате минимален размер средства, когато става дума за точност.

lastdance написа:

Присъщи са несъответствие разминаването се дължи на процес, Dont я видите на картата.

В сегашния огледало, можете да имате геометрични разминаване, за напр., Вие искате да се 5U W, но поради процеса на толерантност, той може да бъде до края 4.8u.
За да се подобри съвпадение, рисувате по-големи устройства.
Можете също така да отивам и Vth несъответствие, които често са с господстващо положение параметри разминаване.
Следователно, трябва да се дизайн за по-големи прекалено силно да се намали влиянието на тези несъответствия.
Ако можеше, направете обща медицентър.
Аз обикновено не се използват манекени, те Dont изглежда да помогне.

Какво имам предвид беше да се изготви по-големи средства в единици.
Вярно е, че ако нарушите голяма устройство в много малки парчета единица, вие получавате средно ефект и следователно по-добро съвпадение.
Но аз съм мисля, че трябва да използвате минимален размер средства, когато става дума за точност.

Мисля, че сляпо устройства е много важен за съвпадение, тъй като си външни устройства ще видите различни гранични условия по този начин различните офорт процент в сравнение с вашите вътрешни устройства.

По начина, как трябва да сме разделени един устройства, за да имат най-голямо съвпадение на изпълнение?За пример искам да се среща два 1pF кондензатор, трябва да го разделя на дялове на 500fF, 200fF, 100fF, 50fF или дори по-малки?Направи го наистина по-малък е по-добре?

terryssw написа:

Мисля, че сляпо устройства е много важен за съвпадение, тъй като си външни устройства ще видите различни гранични условия по този начин различните офорт процент в сравнение с вашите вътрешни устройства.По начина, как трябва да сме разделени един устройства, за да имат най-голямо съвпадение на изпълнение?
За пример искам да се среща два 1pF кондензатор, трябва да го разделя на дялове на 500fF, 200fF, 100fF, 50fF или дори по-малки?
Направи го наистина по-малък е по-добре?

alchen77 написа:terryssw написа:

Мисля, че сляпо устройства е много важен за съвпадение, тъй като си външни устройства ще видите различни гранични условия по този начин различните офорт процент в сравнение с вашите вътрешни устройства.По начина, как трябва да сме разделени един устройства, за да имат най-голямо съвпадение на изпълнение?
За пример искам да се среща два 1pF кондензатор, трябва да го разделя на дялове на 500fF, 200fF, 100fF, 50fF или дори по-малки?
Направи го наистина по-малък е по-добре?

Мисля, че не печелите много чупене твърде глоба в едно цяло.Макар казва така, разбира се, U може да разделим на по-фини единици, само трябва да се уверите, че устройството геометрия не е толкова малка, за да компрометират абсолютна стойност с голяма разлика.Но предполагам, че ф горят по-голяма площ, като направите фина единици.
Но такива неща обща медицентър, манекени (не толкова сигурен в своята актуалност в наши дни, някои от тях каза, че не е толкова полезен поради по-добрите технологии за преработка), съвпадение на контакти и др

Определено, счупване на по-голяма устройство на по-малки парчета в оформлението със сигурност ще помогне.Само ограничение е област.В дизайна, той е винаги съветват да имат по-голям устройството, тъй като то помага на устройството да важа дори и в ъгъла условия

Vamsi Mocherla написа:

Определено, счупване на по-голяма устройство на по-малки парчета в оформлението със сигурност ще помогне.
Само ограничение е област.
В дизайна, той е винаги съветват да имат по-голям устройството, тъй като то помага на устройството да важа дори и в ъгъла условия

Ами по-малък размер е размерът, когато транзистор единица (или други клетки) може да даде добри резултати.

Помислете, ако имаме нужда от устройство на W1/L1 за ток I1.Би трябвало да можете да зададете размера на устройството W1/L1 * 1 / K, което ще даде достоверно ток I1 / K.Оттук К ще се броят на пръстите на ръцете

Vamsi Mocherla написа:

Ами по-малък размер е размерът, когато транзистор единица (или други клетки) може да даде добри резултати.Помислете, ако имаме нужда от устройство на W1/L1 за ток I1.
Би трябвало да можете да зададете размера на устройството W1/L1 * 1 / K, което ще даде достоверно ток I1 / K.
Оттук К ще се броят на пръстите на ръцете

Най-простото решение би било да cascoded текущата mirrror.

terryssw написа:Vamsi Mocherla написа:

Ами по-малък размер е размерът, когато транзистор единица (или други клетки) може да даде добри резултати.Помислете, ако имаме нужда от устройство на W1/L1 за ток I1.
Би трябвало да можете да зададете размера на устройството W1/L1 * 1 / K, което ще даде достоверно ток I1 / K.
Оттук К ще се броят на пръстите на ръцете

pbs681 написа:

Ако ние пауза голям резистор на по-малки, ще имат повече право контакт.
И този контакт е съпротива, затова ще incerase общата стойност съпротива ....
Изглеждам подобен проблем ....
коментари

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back