настоящите пристрастия огледала Срещу DC напрежение в CMOS

A

asnprabhu

Guest
Защо се използва сегашната огледала за biasing вместо DC напрежение?
Какво ще се случи, ако ние използваме DC напрежение за biasing

Въпросът е какъв вид на референтната която се нуждаете.Просто мисля за постоянно напрежение и източник на ток в симулация.

Всъщност, аз не получите вашия въпрос точно.

текущата огледала са STH постоянна верига GM, която означава това за тези транзистори
в насищане (което е доста голям диапазон напрежение), че сегашният е фиксиран.Ако имате V2I схема, може да има постоянно напрежение за други biasing.
Ако използвате напрежение пристрастие пряко, мога ли да знам къде трябва да напреженията, идващи от?Резистор делител от VDD?изглежда не е толкова лесно да имат чисто напрежение biasing от този начин, и в контраст, текущите огледало може да даде висока PSRR

мощност, цена и т.н. всички тези определя текущата огледала за пристрастие използва повече.

Помисли за това.от една страна, напрежението е много трудно да се разпространява (шум чувствителни и лошото съвпадение).Ето защо bandgap напрежение не е представено за дълги разстояния, вместо bandgap напрежение се преобразува в настоящите и доставени.От друга страна, на ток може да бъде сравнен много добре с поставянето на огледала един до друг.

Грубо казано, когато ние използваме MOS транзистор, ние си поиграем с I_DS.Въпреки това, ние не разполагат с добър контрол на I_DS, тъй като тя варира в зависимост от редица фактори, като температура, технология, и така нататък така нататък.I_DS не могат да бъдат точно определени, ако ти прав поставям на напрежението.Ето защо, трябва да се използва понятието "текущи копие" за да се получи "Closer" стойност на това, което искате.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back