насищане

N

neofrkh

Guest
Някой PLZ обясни ми какво е насищането на региона и насищането точка
Четох, че насищането на региона е когато колектор и база е напред предубедени,
и колектора се предаде само предубедени, когато напрежението в CE е по-малко от 0.7V.
Така че защо насищане точка не е най-0.7V.

насищане се отнася до "ЗА" състояние на BJT.BJTs са актуални-контролирани устройства.В coventional сегашните потоци от колектора към емитер.В идеалния случай Vce е нула волт.0.7V е Vbe не Vce.Когато наситени, Vce обикновено е 0.2V.Това до голяма степен зависи от Ic и съпротивлението на полупроводникови материали, които форми на колектора.

отколкото за подпомагане ме
PLZ ми кажете някоя връзка или всяка книга, която обяснява насищане в подробности

Опитайте с това:
- Анализ и проектиране на аналогови интегрални схеми (4-ти Edition) от Пол Р. Грей, Пол J. горичка, Стивън З. Луис, и Роберт Г. Meyer

neofrkh написа:

отколкото за подпомагане ме

PLZ ми кажете някоя връзка или всяка книга, която обяснява насищане в подробности

не.транзистор е в saturatin когато бъде вб кръстовища се предаде пристрастия и е независим от CE кръстопът.в наситеността на напрежението в целия CE възел е по-малко от 0,2 волт.

al_valaee написа:

не.
транзистор е в saturatin когато бъде вб кръстовища се предаде пристрастия и е независим от CE кръстопът.
в наситеността на напрежението в целия CE възел е по-малко от 0,2 волт.

neofrkh,
Насищане, по дефиниция, е състоянието, в база-емитер и колектор-база кръстовища са едновременно предаде предубедени.Там вече не е на напрежение, в който това се случи.За да се напрежение е функция на базовия ток.Ако, например, за определена база ток, на Vbe е 0,5 V, след което устройството е наситена за Vcb по-малко от 0.5V.
С уважение,
Kral

Здравейте всички,

Просто за да добавите няколко коментари ...

Насищане Район (и това
е контра-част т.е. прекъсване регион) на Транзисторни се използват в цифровите електронни Комутация приложения .... Така че основните книга, занимаващи се с тази тема може да ви помогне да се ....

с уважение,
Сай

Аз консултирал много книги и достига до следното заключение:

В NPN транзистор,

Насищане регион е когато и двете на база-емитер (BE),
както и база-колектор (пр.
н. е.) е кръстопът предаде предубедени.

Той се появява само когато
V (BE) = 0,7 и V (пр.
н. е.)> 0 и V (CE) <0,7

Според следното уравнение:
V (пр.
н. е.) = V (BE) - V (CE)
Тъй като V (BE) = 0.7V;
V (пр.
н. е.) = 0,7-V (CE)
Така че, по-горе формула, V (пр.
н. е.) е положително (напред-предубедени) само когато V (CE) е по-малко от 0.7V.

И насищане точка, V (CE) събота, е, че минималните точката, където DC натоварване линия пресича колектор характерна крива, и в този момент максимално Ic (събота) потоци, в идеалния случай тази точка трябва да бъде най-V (CE) = 0V, но поради за термично генерира електрони тя е между 0.1V и 0.3V.

Така че, V (CE) не може да отидем по-долу, V (CE) събота, а в някои от книгите те също дават насищане регион регион под V (CE) събота,
т.е. между 0 <V (CE) <0,3, съответно това става като V (CE) б / W 0 до 0,3: V (пр.
н. е.)> 0, и V (CE) <0.7.

neofrkh,
Вие сте коректни в своя качествен определение на насищане.Въпреки това, както споменах по-рано моя пост,
няма фиксирана стойност на Vce насищане, когато се случи.Базата-емитер диодни напрежение е показателен функция на база текущи, и следователно не е фиксиран напрежение.За типичните стойности на предразсъдъци, че е някъде около 0.65V, но тя варира с базовия ток.Каквато и да е Vbe, satuaration съществува, когато Vcb е по-малка от тази Vbe стойност.
С уважение,
Kral

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back