напрежение-напрежение обратна връзка

F

firsttimedesigning

Guest
Аз се опитах да анализирам това напрежение-напрежение верига за обратна връзка. (Файл: напрежение, напрежение обратна връзка) книгата е променил верига, така че е по-лесно да намерите продукта на обратна връзка фактор и отворен контур наддаване. (Файл: промяна В.В. обратна връзка) от тази диаграма Vf =-VT * (C1 / (C1 + C2)) GM1 (ro2 | | ro4). Тогава Бао = (C1 / (C1 + C2)) GM1 (ro2 | | ro4), когато б е фактор за обратна връзка (бета файла: блок-схема) и Ao е отворен контур наддаване. Така че се опита да докаже, че -Vf/Vt = Бао от блокова схема (файл: digram блок), но не можех да го докажа. Сложих Vout с Vf, Вин + земята с, и Вин-с Vt заедно с делител че capcitor. По принцип, аз модифицирани блок-схемата, така че да е равен на верига във файла: промяна В.В. обратна връзка. Моля, дайте някои предложения, благодаря предварително

От блок-схема, за да направи еквивалентна на предишната си схема, вие ще трябва да даде Vt на входа на β блок, където са нарушаване на веригата, така че на изхода на β блок ще бъде β Vt. Забележка тук, че Vt е в полярност, показано от Vout. Сега Вин терминали са на късо (защото Вин = 0), така Ve = βVt. Така че сега Vf Vout терминали с полярност Vout ще бъде β Ao Vt = Vf по този начин -Vf/Vt = β Ao

Първо, благодаря ви за отговор. Аз разбирам, как да се докаже на уравнението, сега. Въпреки това, все още има още един въпрос, който бих искал да попитам. Вие споменахте, Вин е късо съединение, тъй като Вин = 0. И Вин = 0, защото той е свързан към земята. Така че всеки път, имам терминал, свързан към земята, мога да се предположи, че то е късо съединение. Така ли е?

Във вашата верига Вин е на входното напрежение с отношение към земята. Представете си, че като батерията, свързана от терминал Вин до терминал на земята. За да направите тази Вин Батерия 0, трябва да направите своята напрежение 0, за да направи своя напрежение 0, вие трябва да краткото си терминали по този начин, трябва да кратко възел Вин земята възел. Ако виното, препратки към друг възел, а от земята, за да направи Вин 0, вие би трябвало да кратко тези 2 възли. В блок-схемата, отрицателния полюс е всъщност земята, ако искате да съвпада точно да си схема. Така че, когато ние го кратко, ние всъщност заземяване терминал Вин.

Благодаря ви много за друг подробно обяснение. Мисля, че доста го разбираме сега. Преди, аз продължавах да си мисля, че положителните терминал на Вин е свързан към портата на M1 и отрицателния терминал на Вин е свързан към портата на М2. Очевидно, че не е правилна. Отрицателния полюс на Вин е свързан към земята. Тъй като двата терминала на Вин conncted на земята, Вин е късо съединение. Налице е един въпрос, който ми хрумна, когато си мислех за всичко това: като цяло, как ще знаете къде да поставите Vt и VF да намерите контур печалба, Ao β *? За да бъда честен, аз съм наистина да разбере как е modfied В.В., получени обратна връзка.

Едно нещо, което забравих да спомена по-рано е, че в модифицираната обратна информация верига C1 и C2 не са етикетирани правилно. Тъй като ти строши терминал C1 от Vout бихте се дава Vt C1is отгоре терминал, така че, кондензатор свързване Vt трябва да се C1. Мястото, където можете нарушават контур трябва да бъде избран, като се има предвид импеданси зареждане на отцепилата точка. Счупете линия на точка, така че можете да включите за зареждане ефект на импеданси лесно. Както и в този случай веригата път е през C1 и C2. Така че ще трябва да се прекъсне някъде в това. Така че сега има 2 непосредствени опции, почивка най-терминал на C1, като е направило тук или почивка Gate свързване на М2. Бих предпочел да се прекъсне порта за връзка на M2, защото има безкрайно съпротивление, така дори и ако нарушите цикъла C1 и C2 не изпитва всяка промяна на товарене. В момента веригата е разбита най-отгоре на C1, така и в начина, по който са отстранили кондензатор C1 и C2, натоварване на усилвателя. Правилното анализ би било да се репликира натоварване на усилвателя, като я зарежда с C1 и C2 и след това намерете контур печалба, както е показано в приложената фигура.

Благодаря ви много за обяснение. Аз доста я разбират основната идея сега. Предполагам, че ще се нуждаят от повече практика, за да направи себе си да бъде добър в анализ на вериги за обратна връзка. Както и да е, благодаря за това, че помага да се научите всички тези неща. Аз го оценявам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back