намиране на ламбда на NMOS 0.18u

B

bhav

Guest
как да се намери ламбда (канал дължина параметър модулация) от Id срещу VdS или VGS characterstics на NMOS (0.18u) или PMOs на един и същ-нови технологии

след като сте описва уравнение за дейността на транзистор, вие може да помете VdS за решаване на уравнения, за да намерите ламбда. На добър час

цитат от анализ и проектиране на аналогови интегрални схеми "параметър λ е обратно пропорционална на ефективната дължина на канал и намаляване на функция на допинг ниво в канала. Типични стойности на λ са в диапазона от 0.05V-1 0.005V-1 "изчисляване на λ от устройството структура е доста трудно, тъй като зависят от изменението на XD с напрежение се усложнява от факта, че полето разпространение в региона за източване на изчерпване не е едномерна" някои уравнение, което може да ви интерес Va = ID / (δID / δVDS) Va = Leff (dXd / DVD дискове) (-1) λ = 1/Va Ако използвате BSIM модел, може да искате да погледнете CLM параметър в модела. той е описан като канал параметър дължина на модулация в BSIM ръководство. ще трябва да гледам в BSIM ръководство за това как моделът опише ефективен канал дължина модулация, с помощта на CLM параметър, който аз, смятат, че изчисленията е доста сложен и не е подходящо да се използва за изчисляване на ръка.

намерени в CMOS всяка книга в раздел "втори ред effectes"

стъпка1 -> екстракт Id, VdS данни от даден MOS Стъпка 2 -> напише код (C, MATLAB ,...) анализ на данните, с реф книга: "CMOS ANALOG Circuit Design", Филип, Е. Алън допълнение Б, страница 750, [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] стъпка1 -> екстракт Id, VdS данни от даден MOS Стъпка 2 -> напишете код (C, MATLAB ,...) на анализ на данни, с реф да резервирате: "CMOS ANALOG Circuit Design", Филип, Е. Алън, Приложение B, страница 750,

Ако използвате призракът, най-простият начин е следният: Стъпка 1: Стартирайте DC симулация работна точка. Стъпка 2: отпечатване на работната точка на съответните MOSFET. Стъпка 3: пишете на GDS и номер от MOSFET Стъпка 4: Lamda = GDS / ID това води до малко сближаване.

Намерих го по този начин две точки от Id срещу VdS крива. Това ще даде два линейни уравнения на Id в условията на VdS (VGS на кривата е един и същ, така че Vth). Така изчислената ламбда от прости ID1 манипулация 1 + ламбда * Vds1 --- = ------------------- ID2 1 + ламбда * Vds2 всеки един коментар, ако аз не съм намерил ламбда правилно

хей bhav, вашият метод е теоретично правилното и добро за предишни технологии. , но Lambda не е постоянен в под-микрона технологии като 0.18um. така че да не може да определи, да го използвате съотношения. Идеята mzhanghong е по-добре, защото го намира ламбда за това специално условие пристрастия.

-Рано мисля, че може да бъде има от техниката файл, но това е diappointing, от всички гледни точки по-горе, аз ще изчисли резултат от симулацията

Друг метод, можете да опитате, е, след като семейството на криви заговор за Id / VdS след това просто се производната функция на графиката, това ще ви даде GDS крива, ако разделим тази крива крива на документи за самоличност, вие ще получите крива λ , и тази крива, можете да поддържате удобен за вашия работен проект търсене ..

Да погледнем в този сайт: http://www.ph.unito.it/ ~ cobanogl / и да намерят уроци ИНТЕХ лявата страна от името на: Оценка на CMOS ръце Изчисляване Параметри (K μCox, Vth и ламбда) казва, стъпка по стъпка как да се изчисли на ламбда.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back