намаляване на топлината на регулатора

A

ahgu

Guest
Имам 15V и ми трябва 5V и аз съм с един LM340 да ми даде 5V.Тъй като разликата е напрежение 10V и използване на текущата ми е 0.1A.Това е много топлина на регулатора, много горещо, когато поставите пръста си върху нея.Има ли някакъв прост начин да се намали до 15V на 7V и решаване на проблема ми топлина.Аз не искам да се използва превключвател, тя ще бъде твърде много допълнителни разходи и шум, поражда ще повлияе на аудио верига.

благодарности
Ahgu

Били ли сте се считат за подходящи радиатор?
Можете да намалите разсейване регулатор, ако поставите 56ohm/1W резистор в предната част на регулатора.

Здрасти,
Можете да използвате Hi вата резистор последователно преди 5V обл или по-добра схема използва хеликоптер преди 5V REG (555 употреба с транзистор с малка мощност за дълго време и на разстояние от време)

Има още два начина.Едната е да се използва друг регулатор в часа за да получите 10 V изход.Това има благоприятен ефект за намаляване на пулсации дори повече.Другият метод е да се използва BJT пред като емитер последовател от ценерови.Ти постави 10 V ценерови последователно с резистор в целия вход 15 V.Тогава ли да сложите BJT с колектор до 15 V на база на ценерови 10 V и емитер на регулатора 5 V.В BJT ще трябва да бъде достатъчно голям, за да се разсее от 750 MW.Тя произвежда също така леко намаляване на размера на пулсации.

Ако сегашните абсорбция е приблизително постоянен можете да рисувате казват 50 mA с резистор паралелно на входно-изходни пина на регулатора и нека регулатор регулира други 50 mA.
Така че, за ток от 50 mA резистора ще бъде 10V/50mA = 200 ома.
Регулаторът ще регулира останалите 50 MA.
Внимавайте да не се намали абсорбцията по 50 mA по друг начин на регулиране на действие ще бъде прекратено.

Mandi

Предполагам, че трябва да се намери 2W Q.с ценерови Q метод.ще бъде топло за Q сега?

Ами сложи 7.5V ценерови в серия на входа?ценерови власт, предполагам.

Така че моята Q ще се горещо вместо OTHE обл?

Също така, мога да използвам MOSFET мощност?Невъзможно е да се симулация за работа с MOSFET.

Топлината в ценерови-BJT ще бъде в BJT.

Power транзистори като серия TIP3x са много по-евтино, отколкото мощност zeners.Можете да направите своя собствена поглътители на топлина от малки квадратчета от дебели метални.

Тогава каква е разликата?като от топлината в обл или в Q?И двете са построени, за да могат да се справят, че много топлина.Аз съм с LM340.от спецификацията, на топлинната енергия е наред.Това, което искам е да се намали шума от повишаването на температурата.

благодарности
ahgu

Всичко зависи от това, което части, с което разполагате и колко удобно и допълнителни части са скъпи.Тя изглежда като правите само една от тези схеми.Ние ви дава различни опции, които могат да се сравняват с вашите части наличност и цена.

Моята цел е да не сте гореща дъска с 2W разпиляване на печатната платка.В Q разтвор Ценеров все още ще ми даде топлината, нали?въпреки че LM340 може да остане под 35celcius.Въпрос на все още може да стане доста горещо, нали?

Няма начин да се използва набор от аналогови части за намаляване на напрежението, без генериране на топлина.Ето и някои други опции.

Ако нямате нищо против дъмпинг на топлина в стаята, радиатор на регулатора на кутията стена.

Можеш ли да получите в захранването и на разстояние от чешмата на трансформатора на по-ниска voltge да направят 5 V?

Вземете 5 V доставките.

Използвайте PWM оттегли регулатор.Спестявате енергия, но харчат пари.

Здравейте всички
Мисля, че ф помисли за идеята ми прости Твърда PWM преди 5V обл

Мога ли да използвам 200kHz превключвател за захранването за говорител усилвател?
Ще чуете много шум на високоговорителите?

Също така, може да го адаптира към бързите промени на моментното състояние на усилвател на мощност обръща?

Също така, всяко добро евтини някой превключвател препоръчате?за 1A.Аз използва превключвател преди и имах проблем с нея, тя просто е починал след някога.

5V никакъв прост шибалка?1A?

евтини и надеждни.Имах закачалка починал на мен преди.LM2575 АЗ използван.Той просто умира внезапно всички.Не знам защо.Hehe

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back