най-добрият софтуер за проектиране на RF PCB

M

mvdeepaknair

Guest
може ли някой да ми предложи добър софтуер, от който мога да направя на печатни платки за антена, microstrips и други компоненти, RF. ако някой може да предложи софтуер, който да прехвърлите дизайн hfss PCB какъвто и да е софтуер, тогава той ще бъде велик ми помогне. благодарение ....

Hi U могат да използват софтуер, наречен подложки. http://www.mentor.com/products/pcb/pads/ версия е достъпна на безплатни учебници. Ако Ур софтуер като HFSS или реклами или софтуер за симулация RF. те дават възможност да конвертирате вашите предназначени оформление в него Гербер файла. така че можете да използвате този файл за вземане на печатни платки. за антена можете да използвате CAD софтуер. Abhishekabs

Мисля, it'as най-добрите за проектиране платка или антените, опитайте електронен работната маса

Ако Ур ще направи ПХБ до 2 слоя, а след това спринт оформление 5 е най-добрият. Това е много лесен и много евтини.

protel е лесен за използване, може да задоволи Вашата кандидатура

Здравейте, майор приложен софтуер използва DXF стандарт. Това, което трябва да направите, е за износ и внос на ... Goodluck ...

Ей Това по-скоро въпрос от отговор, можете да използвате възможностите оформлението в реклами?

Здравейте, Да, ние може, но ние не трябва да очакваме реклами, за да изпълнява като Mentor Graphics или Altium се. Реклама в оформлението е по-RF. Съм привързан примера оформление, ние също може да изведе файл на DXF, Gerber и други формат. Goodluck ...

Да Реклама оформление редактор е предназначен за оформление на RF, която обикновено е samll част на дъската, след това оформление се изнасят за една от инструменти за проектиране на PCB, за да завършите всички верига khouly

благодаря, така че след като приключите схеми, оформлението и след това все още трябва да използвате друг софтуер, за да се завърши оформлението, прав ли съм?

Според ми е известно. Когато създавате оформление, а след това да направите Gerber файл от самото оформление. не се различава софтуер се използва, ADS Ал неща. Аз съм свързани един файл, който ще изчисти всичките си съмнения. Все още са изправени пред някакъв проблем ми кажете Abhishekabs

По мое мнение ... Най-добрият софтуер е Cadence SPB, които някога съм използва за RF-микровълнова печка и за други приложения, по отношение на точността, мащабируемост, гъвкавост, compatibility.It е също много приятелски и последната версия е директно свързан към рекламите, за да се симулира ПХБ. Но по-голяма точност се изисква за приложения mmW (извън 20GHz) AutoCAD базирани софтуери са доста популярни. Но в този случай, Cadence IC оформление редактор е също се използва за тази цел .. Има много цели, които да бъдат взети под внимание ..

Реклама, Микровълнова Службата за RF / MW част. За мен разликата Службата MW изглежда по-добре :), но предполагам, ADS е по-accurent инструменти за симулация. Cadence е advanages, когато искате големи оформление с може би и други аналогови, цифрови част и т.н. предимно микровълнова PCB е много малък, съдържа само някои активни устройства, MMICs и някои MicroStrip линия, байпас кондензатор, IC регулатор, а някои конектор SMA. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 4 минути: [/ цветен] [/ размер] и аз никога не са използвали повече слоеве за микровълнова дизайн, само на един слой и пълен слой на земята и огромен размер на ВИАС критични части.

Да, съгласен съм с drabos и са използвали обяви в Микровълнова дизайн, микровълнова част е малка, само с един слой Реклама показа голяма точност и measurent резултатите са много близки до симулации khouly

Бих Използвайте мека фурна за изчисляване на следи от ширини и PCB Софтуер за дизайн на PCB.

Ansoft дизайнер е добро, но тя все още е нова, аз perfer Реклама, тогава MWO khouly

Безплатна версия или да се каже, Студентски версия на Ansoft дизайнер е на разположение, така че всеки един може да го използвате. Добра база са предвидени в безплатната версия. ADS & MWO са твърде скъпо за студентите за закупуване.

Protel DXP е най-добре, аз мисля, но колко струва?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back