мулти-лентов печатни dipole microstrip пластир антена

A

arsi15

Guest
Здрасти на всички ...
моля помогнете ми с моя проект на мулти-лентов антена .... аз имам вече разработихме microstrip пластир антената при 1.6GHz ... Сега задачата ми е да се създаде многогодишна лента печатни dipole пластир антена чрез използване на техниката за рязане на кръпка във формата на dipole ... но аз прав арго намерят необходимите документи за извършване на точни изчисления, за да съм в състояние да проектират такива антена ..... моля да ми помогне в тази ...... ми казва съветник че тя е хит и метод на изпитване чрез нарязване на кръпка към различни размери и форми ... но поне трябва да има някои техники за прилагане на такъв дизайн в hfss .... като някои изчисления на ....... необходими честоти, аз искам тя да бъде най-resonating са gsm1800, umts2100, wifi2400 и WiMAX 3400 MHz ....... така че моля помогне ....

Или е dipole, или е кръпка антена.Не може да бъде едновременно по едно и също време.

A жребий на антената публикации са пълни с НЛО форми за печатни антени, но за да бъде dipole и пластир едновременно е невъзможно.

Най-доброто за вашите multiband молбата е да се изработи PIFA (планарни обърнати Антена F), които производни от IFA (обърната F антена), което е monopole антена.

Помня четене нещо като това в Микровълнови вестник.Опитайте Jan 2007.

това имах предвид беше пластир антена да бъдат променени в формата на dipole с две ръце .... всъщност това е кръпка антена, но във формата на dipole .... resonating на различни честоти ..... и PIFA Използва се за мобилни приложения ... но аз съм проектиране за базова станция .... така арго употреба PIFA .... всяко друго предложение ....Добавен след 13 минути:Аз ще се използват понятията за сгъване на PIFA, но не съм проектирането PIFA ...... съм да проектира такава антена или сгъваеми техника или рязане на различни форми или slotting ...... нищо за промяна на форма на моето пластир антена дизайн в условията на dipole ..... така че моля загриженост това и да ми помогне с всякаква документация, ако има такива

arsi,
Приложено е dualband поляризиран dipole двойна антена (GSM900/1800).
Както е показано на фигурата приложен можете да изпробвате за вашия изисква честотна лента.
В твоя случай, изберете за = 1940 MHz, което е център за GSM1800/UMTS.For други честотни ленти (WLAN и WiMAX) Мисля, че ти трябват два dipoles точно като двойна лента yagi антени.
Това е моето предложение.

с уважение,
Balaguru ..
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

wht е този образ на ... е кръпка cutted в тази форма или какво .... моля обяснете цифрата ... I DONT да го ....

arsi15 написа:

wht е този образ на ... е кръпка cutted в тази форма или какво .... моля обяснете цифрата ... I DONT да го ....

Проверка на определението на пластир антена I Don не виждам къде е кръпка антена в тази структура.

Съжалявам за недоразумение всичките си постове по-горе, са във връзка с dipoles.

Kohi_boy написа:

Помня четене нещо като това в Микровълнови вестник.
Опитайте Jan 2007.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back